Pirms trim gadiem, kad es sāku darbināt blogu (ehh, jau tik ilgi), statistikas cipari blogārē bija bieža parādība. Bija Gmetrix (un izbija), bija dažādi topi un mērierīces. Un tad laikam visiem apnika vai arī visi sakaunējās par saviem cipariem- un blogu statistika pazuda.

Savam blogam jau kādu laiku mēģinu neuzkrītoši ielikt cipariņus- izveidoju atsevišķu lapu, kur bija sausi skaitļi grafika veidā. Pirms tam bija ne tik sausi ar visādiem izvilkumiem. Bet tas galīgi nebija tas, ko gribēju. Tāpēc, līdz ar bloga izskata maiņu, izņēmu to sadaļu ārā. Ar domu, līdz nākamajai idejai kā to visu pasniegt.

Šī brīža ideja ir izmantojot Flickr- es tur bildes maz lieku (tā, lai neteiktu, ka nemaz) un tad nospriedu, ka varētu bloga statistiku pasniegt ekrānšāviņa veidā- print screen un lieta darīta.
Šobrīd šos printskrīnus var redzēt flickr setā- bloga statistika.
Tur var redzēt pēdējo piecu mēnešu ekrānšāviņus no Google Analytics.

Kāpēc, par ko un kam tas izdevīgi- šīs sērijas jautājumi tā īsti nav atbildāmi- vienkārši cipari ir un es viņus publiskoju. Jo zinu, ka tos (augstākminēto sadaļu) kāds aplūkoja (dažbrīd pat ilgi). Tātad- kādam interesē.