Pēdējā laikā jūtu, ka man aizvien biežāk gribas izteikties par notikumiem uz autoceļiem. Laikam ir šis tas sakrājies. Tēma jau arī ir diezgan pateicīga, lai varētu atrast par ko izteikt savas domas gandrīz katru dienu.
Šoreiz par blakus braucējiem. Nezinu, kā lai savādāk viņus dēvē, bet tie ir tādi autovadītāji, kas noķerot jūs uz vairāku joslas ceļiem vienkārši brauc jums blakus. Ne ātrāk, ne lēnāk, bet blakus.
It kā neko sliktu nedara, bet no jums neatkāpjas ne soli. Citreiz līdz ātruma nomešana vai palielināšana, bet citreiz pat tas neder. Vienkārši viņš turas blakus.
Vakar man viens tāds dadzis pielipa- apdzīvota vieta, divas joslas un viņš izdomāja, ka brauks man blakus. Metu nost gāzi, šis arī. Uzdodu gāzi, šis ar. Uzspiedu uz akseleratora pedāļa tā stiprāk un beidzot tiku vaļā. Nebija jau šis vienīgais gadījums, šis bija kārtējais.
Jocīgi jau sanāk- viņš mani noķer, lai gan mans ātrums ir apmēram 60km/h (loģiski, ka viņš brauca ātrāk), bet nostājoties uz tās pašas joslas man blakām viņš sāk braukt godīgi. Palika bail no ceļu policijas? Bail izlekt? Bail izcelties, ka tiešām policija var pievērst uzmanību? Varbūt vienkārši bail braukt vienam vēlu vakarā?
Nezinu, ko domā šādi blakusbraucēji, bet, manuprāt, ja ir vēlēšanās apsteigt, tad to var darīt, ja ir vēlēšanās braukt kopā, tad arī to var darīt, bet labāk kolonnā, ieturot distanci. Savādāk blakus braucot ir grūtāk noturēt intervālu, it sevišķi diennakts tumšajā laikā- kāds tumšais riteņbraucējs minās pa ceļa malu, kāds gājējs, kāda bedre, no kuras vairs nevar izvairīties, jo manevrēšanai vietas ir ierobežotas (ka neaizķer blakus braucošo). Vēl citiem ir niķis līkumos nebraukt pa savu trajektoriju, kas ar var apgrūtināt šādu kopābraukšanu.
Varbūt maldos, varbūt spriedelēju nepareizi, bet, manuprāt, drošāk un vieglāk ir braukt vienatnē, kad nav jārēķinās ar priekšā, blakus, aizmugurē braucošo. Protams, tādas reizes gadās reti, un vairāk tomēr sanāk uzmanīt priekšu un pakaļu. Bet ja uz tukša ceļa man jāšķielē uz blakus braucošo, tad tas man neliekas īsti pareizi. Ne noteikumu ziņā, bet raugoties no braukšanas ērtības viedokļa.