Tā kā tuvojas vēlēšanas, tad es ar iemetīšu vienu mazu tekstiņu par tām. Katrā ziņā iesaku iet un vēlēt, lai arī dzirdamas runas par to ka viens otrs kandidāts ir ok, bet tā partija, kurā viņš/i ir, galīgi nav ok. Vai arī otrādi- partija ir ok, bet tas/tie, kas tur atrodas, galīgi nav balsu vērti.

Ja nu tomēr gribas atstāt paliekošas vērtības savas domes krēslos, un jūsu izvēlētai partijai ne visi kandidāti ir pieņemami, tad var rīkoties šādi:

Vēlēšanu biļetē izsvītrojiet visus ”sliktos” kandidātus (mīnusa piešķiršana neko nemaina– tāds nav paredzēts. Sliktos vajag svītrot) un labajam ieliekat plusu. Šinī gadījumā balsi saņem gan partija, gan tās deputāts. Ja izsvītrosiet visus kandidātus, tad jūsu balsi saņems partija, kura pašvaldībā tāpat ieliks savu pārstāvi (pēc sava kārtas numura).

Vēl ir variants ielikt tikai plusu savam labajam kandidātam un nelikt mīnusus ”sliktajam”, bet šinī gadījumā (bez svītrošanas) netiek ”sliktie” pavirzīti lejup, tāpēc, ja kāds no kandidātiem (kurš gan cits) ir īpaši nemīļš, tad droši svītrojiet ārā- tas šo kandidātu reitingu tabulā vilks uz leju.

Balsojam gudri!