Pirms pāris nedēļām rakstīju par savu jauno lasīšanas eksperimentu. Tiku arī līdz bibliotēkai. Iepriekš nekādu izpēti vai pasūtīšanu neveicu- sākumā jānovērtē situācija uz vietas. Un skaidrs, ka šoreiz nekur apkārt nestaigāju un uzreiz apstājos pie plaukta ”Jaunumi”. Un te arī sapratu, ka ar saviem plāniem, idejām un eksperimentiem esmu… mazliet apjucis. Proti, ”Jaunumi” ne vienmēr var būt jaunumi. Vismaz ne mana eksperimenta nozīmē. Jaunums var būt arī bibliotēkai dāvināta grāmata (un galīgi ne svaigi izdota), jaunums var būt nule iepirkta grāmata (arī- ne gluži svaigākā izlaiduma) un jaunums var būt arī šogad sākumā izdota grāmata (man bija plāns lasīt 2-3 mēnešus svaigu izdevumu). Tā nu stāvēju pie plaukta un mēģināju ar tālruņa palīdzību meklēt katra jaunuma izdošanas laiku. Piekritīsiet- ilgi un čakarīgi. Vai nu jāpaliek pie šī gada izdevumiem, vai arī jāveic ļoti aktīvs mājas darbs. Nospriedu, ka palikšu pie šī gada izdevumiem, jo tā vienkāršāk- atver otro vāku, redzi gadskaitli un vairs nav jādomā. Viss! Ar visu to, izvēle nebija liela- kopumā jaunumu plauktā bija kādas desmit grāmatas. Uzrunāja kādas 4, bet viena no tām bija 2021.gada izdevums.

Tad nu arī savai izvēlei ļāvu krist uz ”Tantes ar klikšķiem” un ”Lielpilsētas paradīze”. Lai gan pēdējai gadskaitlis nemaz nav norādīts, bet paļāvos uz internetu un grāmatu blogeru šī gada rakstiem. Vēlāk, mājās, atraku, ka grāmata tomēr izskatās pēc iepriekšējā gada laidiena. Neko darīt- klupiens jau sākumā. Vajadzēja uzreiz meklēt Latvijas Nacionālās bibliotēkas kopkatalogā. Mīnus viens no eksperimenta rezultāta. Kādā no nākamajām reizēm būs jāmedī trīs grāmatas, lai izpildītu plānu.

Bet visādi citādi izskatās, ka Jūrmalā jaunumiem nav lielu ierobežojumu- atrodi, piesakies rindā un lasi tās 2-3 nedēļas. Nekādu īpašo ierobežojumu nav. Vismaz sarunā ar bibliotēkas darbinieci nekas tāds netika pateikts. Tad nu tagad aktīvi caurskatu bibliotēku katalogu un meklēju man interesējušos jaunumus. Tuvākajās dienās būs redzams cik sīva konkurence par jaunumiem ir Jūrmalas lasītāju vidū.