pakavs.jpg

Vēl salīdzinoši nesen uz ielām tika manīti autiņi, kuriem priekšpusē bija piestiprināti pakavi- kādam viens, citam pat divi un vairāk. Laikam, lai atbaidītu ļaunos garus un avārijas. Citu iemeslu nevaru iedomāties, jo no smukuma, kas ar varētu būt viens no iemesliem, tur nebija ne smakas.
Bieži tādus pakavus varēja novērot uz žigulīšiem, vēl arī Audi markas automobiļus rotāja šāda aizsardzības sistēma. Pārējām markām tādā vairumā nebiju ievērojis.
Šobrīd labu laiku neesmu ievērojis šādi izdaiļotu mašīnu, laikam tomēr tas laimes pakavs neattaisnoja uz sevi likto cerību. Vai arī pakavu ēra ir beigusies un to nomainīja cits ‘’aizsardzības elements’’- ir redzēti rožukroņi ar krustiem karājamies salonā uz spoguļa. Arī svētbildes ir manītas salonā. Vēl vakar vienai tantei ievēroju mazu ikonu automašīnā uz priekšējā paneļa. Viņai laikam tā ikona palīdz, jo viņa brauca tik sūnaini (kādu laiku es, galvu saķēris, braucu aiz viņas), ka tur izvairīties no avārijām var palīdzēt tikai svētie.
Nezinu vai tā ir sava veida stilošanās vai arī māņticība, bet izskatās, ka arī šeit ir sava mode- pakavi vairs nav modē, tagad ir reliģiskāki atribūti. Kas būs pēc tam?