Pirms kāda laiciņa izskanēja ziņa par Latvenergo jaunajiem tarifiem- no pirmā aprīļa mums jau būs dārgāka elektrība par vidēji 37%. Ja var ticēt pieejamai informācijai, tad līdzšinējie Ls0,051 pārvērtīsies par Ls 0,071.

Ja, piemēram, vidēja mājsaimniecība mēneša laikā patērē 300kW elektroenerģijas, tad šobrīd rēķins ir Ls15,3. Jaunais rēķins jau parādītu citu summu- Ls21. Seši lati klāt pie ikmēneša izdevumiem. Daudz vai maz, tas atkarīgs cik nu kuram liels maciņš.

Protams, arī šajā situācijā ir iespējams ietaupīt- vienkāršākais variants ir mazāk patērēt elektroenerģiju. Ja zina, ka šāds variants neies cauri, tad var par atlikušajiem diviem mēnešiem (ja rēķins par februāri vēl nav apmaksāts) pierakstīt lielāku patēriņu. Teiksim, pie patērētajām 300kWh pieraksta vēl ”liekas” 200kWh. Pa diviem mēnešiem sanāktu ”liekas” 400kWh un vēlāk varētu tērēt dārgu elektrību par vecajām cenām. Varbūt, ka kādam tie ietaupītie Ls 8 neliksies lieku pūļu vērti, tad var jau uzreiz līdz gada beigām izskaitļot savu patēriņu un uzreiz nomaksāt. Nezinu, kā uz to skatītos Latvenergo, bet gan jau neko sliktu pateikt nevarētu.

Tas bija par privātām mājsaimniecībām, kur katrs var mēģināt kādu santīmu ietaupīt un uzņemties kādu daļu vainas par rēķina lielo summu, bet man vairāk interesē cik liels ‘’pienesums’’ būs pie pārējiem maksājumiem- pārtika, pakalpojumi, utt. Un galvenais- kad sāksies cenu celšana? Jo nelabas aizdomas, ka jau stipri pirms 1.arīļa sāksies neuzkrītoša cenu piepacelšana. Lai gan- to jau manīsim pēc pāris nedēļām.