Pavisam nejauši galvā ieskrēja doma par manu, kā bloga saimnieka, iejaukšanos bloga komentāru sadaļā. Parasti es tur ieklīstu tikai, lai izdzēstu kādu mēstuli un pats atstātu mēstuli no sava vārda. Papildus šīm darbībām vēl es varu labot komentārus. Tieši par labošanu arī es iedomājos.
Nē, ne jau labot un dzēst citu komentārus (ja vien tie nav pretrunā ar veselo saprātu un likumdošanu), bet gan palabot sīkas gramatiskas kļūdiņas. Itin bieži kādam misējas trāpīt uz ‘’u’’, tā vietā nospiežot taustiņu ‘’i’’. Cits atkal piemirsis vārdam galotni…. Komatu un tamlīdzīgu pieturzīmju lietošanu es atstātu komentētāja paša ziņā.
Nekāda diža iejaukšanās komentāru privātumā tas jau nebūtu (vai tomēr būtu?), tikai maziņš nepilnību novēršanas akts. Nekādā gadījumā nemainītu komentāru būtību, jēgu, domu un visu pārējo, ko komentāra autors ir ielicis savā tekstā.
Ja lasītājs pēc teksta izlasīšanas vēlas bilst savu domu, bet pēc komentāru apstiprināšanas ierauga, ka komentāra tekstā pāris vietās ir nolaists pelmenis, tad nekas cits neatliek, kā atmest ar roku- ehh, ko nu vairs! Nerakstīs taču bloga adminam vēstuli ar lūgumu atdalīt vārdus, izdzēst lieko burtiņu vai otrādāk- pierakstīt otrā vārda beigās ‘’s’’.
Var jau būt, ka tā doma ir aplama- es atbildu tikai par rakstiem, un pie komentāriem pieķeros tikai augstākminētajos gadījumos, bet par pārējiem komentāriem lai atbild paši komentāru rakstītāji- ir vai nav gramatiskas kļūdas. Tā vairs nav mana, bet gan komentāru darīšana.