gotiņa
attēls no Latvijas Bankas mājaslapas

Beidzot arī es tiku pie transformētās govs divlatnieka monētas un varu savu albumu papildināt ar jauno Latvijas 2 eiro piemiņas monētu.
Šo nevarēju sagaidīt pa parastiem ceļiem, tāpēc monētas tika iegādātas (hmm-samainītas?) Latvijas Bankas kasē

informācija par monētu no Latvijas Bankas mājaslapas:

Piensaimniecība vienmēr bijusi nozīmīga Latvijas tautsaimniecības nozare, kas dod artavu dažādu pārtikas produktu ražošanā un vairo uzņēmēju un mājsaimniecību ienākumus. Latvijā slaucamo govju pamatšķirne ir Latvijas brūnā. Pirmo reizi Latvijas brūnās šķirnes govs reģistrēta 1911. gadā kā Latvijas sarkanbrūnā govs, bet Latvijas brūnā govju šķirne apstiprināta 1922. gadā. Latvijas brūnā govs ir sarkanīgi brūna, ar nedaudz tumšākām kājām un galvu un tumši pelēku deguna spoguli. Latvijas brūnās šķirnes dzīvnieki ir ražīgi, izturīgi, samērā pieticīgi un ilgmūžīgi, ar labām atražošanas spējām, piemērojušies vietējiem klimatiskajiem apstākļiem.

Pēc Latvijas neatkarības atgūšanas atjaunotās nacionālās valūtas 2 latu monētas rotāja Latvijas brūnās govs atveids, kuru tagad vienotās Eiropas valūtas apgrozības naudas plūsmā ienes 2 eiro piemiņas monēta.

Vispār nav jau gluži tā, ka lata gotiņa vienkārši pārcelta uz eiro- ir novākti mākoņi, apcirpta zāle, kā arī burti un cipari ir citi. Jā, arī tesmenim viens cicis nācis klāt- tagad to ir trīs. Ceturtais cicis laikam atstāts nākamai monētai ar govs attēlu.