Prātā uzradās šāds jautājums- ko dara astotā pasaules brīnuma taisītāji? It kā jau diezgan ilgs laiks ir pagājis un vajadzētu jau sākt plūkt pirmos augļus, ja jau projekts tika solīts liels un grandiozs, tad pirmajiem solīšiem jau tā kā vajadzētu būt spertiem. Savulaik pat nedaudz mēģināju paspēlēties ar cipariem, lai saprastu kā šie puikas visu paspēs savos norādītajos termiņos. Un izrādās, ka šim projektam tūlīt būs divu gadu jubileja- kā reiz ir labs iemesls, lai atskatītos uz paveikto.

Apmeklējot viņu mājas lapu var redzēt, ka …. faktiski neko nevar redzēt. Jaunumu sadaļā ir viens ‘’jaunums’’ ar pagājušā gada septembra sākuma datumu un piereģistrēto dalībnieku pulkā ir 9528 personas, kas diezgan patālu ir no nepieciešamiem 65 miljoniem.

Bija dzirdēts, ka viņi spiež uz ārzemniekiem (varbūt kļūdos), tāpēc aplūkoju kuri tad beidzamie ir piereģistrējušies- varbūt ārzemnieki sāk rosīties. Bet nekā, pēdējie reģistrētie ir no mūsu pašu zemītes. Apskatījos lapas angliskajā versijā- varbūt, ka tur ir dzīvība…. ar nekā.

Varbūt, ka dzīvība ir viņu blogā? Apskatījos un ar varu teikt- nekā. Nekā jauna un nekā svaiga- pagājušā gada novembra sākuma ieraksts.

Kaut kā pārāk daudz ‘’nekā’’ priekš tāda nopietna un divus gadus veca projekta. Veči saraujiet, jo bija taču teikts, ka nepieciešami divi miljoni dalībnieki nieka trijos gados, lai projektu varētu saukt par notikušu. Jums vēl ir laiks vesels gads priekš 1’990’472 dalībnieku savervēšanas. Kā sacīt jāsaka- suns pārkāpts un vēl tik aste palikusi :)

P.S.
Nez vai vispār ir kāds, kurš tic šim projektam? Un vai vispār paši autori tam vēl tic, ko pāris gadus atpakaļ sludināja?