It kā jau tagad visapkārt tiek postulēts, ka blogot kļūst aizvien vieglāk un rezultāti sasniedzami arī ātrāk (jā kāds blogo pēc rezultātiem). Nav vairs tā jāgaida un jāpiepūlas, lai sasniegtu 1000 degunus mēnesī- uztaisi blogu, raksti rakstus un dažu mēnešu laikā par Tevi jau dzirdējuši n-tie simti. Ātra popularitāte. Ja vēl tev pietiek izdomas un nekaunības veidot izteikti provocējošus rakstus par kutelīgām tēmām, tad nav jāgaida pat mēneši. Tevi ātri pamanīs. Droši vien, ka tikpat ātri arī aizmirsīs, bet kādi raksti, tāda publika.

Vienkārši iekrita prātā jautājums- kā apmeklējums krājās vecajiem blogiem? Negaidu kādu īpašo atskaiti no viņu puses, lai gan būtu patīkami saņemt kādu sausu cipariņu ar ko apmierināt savu ziņkāri. Kāpēc tāds jautājums? Man liekas, ka ”tad” bija zālē zaļāka, debesis zilākas un apmeklējuma pieaugums lēnāks. Varbūt es maldos, bet tāda sajūta ir.

Negribētu jau novilkt kādu treknu līniju starp jaunajiem un vecajiem blogeriem, bet tādu sīksvītriņu jau var iepunktot. Par vecajiem laikam jānodēvē tie, kuri ir savus blogus atvēruši vismaz pirms diviem gadiem, kad par burtu salikumu ‘’blogs’’ zināja vēl mazāka ļaužu daļa nekā šodien. Līdz ar to, nejauši secinās, ka apmeklējums bija sūrāk grūtāk sakrājams. Lai arī, no otras puses- arī blogu (lasi- konkurences) nebija tik daudz.

Vēl jau var teikt, ka pašu blogu dzimšana kuplina arī lasītāju skaitu jau esošajos blogos, jo blogu lasītāju liela daļa ir paši blogeri. Ja tev ir savs blogs, tad arī tu lasi citus blogus. Komūna aug, bet jautājums paliek- kāds laiks pagāja vecajiem blogiem, lai sasniegtu savu pirmo tūkstošnieku (unikālie apmeklētāji) mēnesī (2.tūkstošnieku, 3. ….).

Droši vien ar katru gadu šis pirmais tūkstotis ir sasniedzams aizvien ātrāk un ātrāk. Varbūt jau šajā gadā dzimis blogs spētu savus pirmos 1000 unikālos apmeklētājus sagaidīt jau trešajā mēnesī (vidēji skatoties) pēc bloga palaišanas plašajās tautās. Jā, mēneša skaitu var ievērojami samazināt, ja tev piepalīdz kāds no apmeklētākiem blogiem vai arī ja ir nags uz jau pieminēto nekaunību.

Pieļauju domu, ka ar katru gadu vismaz par diviem mēnešiem samazinās tas laiks, kad jauns blogs, sapulcina 1000 apmeklētājus mēnesī, piemēram, ja tālajā 2000.gadā bija vajadzīgs, pieņemsim, 10 mēneši, tad jau 2008.gadā pietiktu ar diviem mēnešiem un savā statistikā ieraudzītu četrciparu skaitli pretī unikāliem apmeklētājiem.

Laikam jau kaut kad mēnešu (mēneša?) skaits paliks nemainīgs, bet tas laikam vairāk ir atkarīgs no blogāres kopējām tendencēm konkrētajos gados.