Ienāca prātā viena doma- man ik pa laikam vajag pieslēgt savu portatīvo internetam, bet tajā vietā un tajā mirklī nav neviens punkts pie kā pieslēgties. WiFi kartiņa man ir, bet no tās labuma tajā mirklī nav -neesmu parakstījies uz nevienu no piedāvājumiem pievienot internetu portatīvajam bez vadiem.
Mājās ir pāris donori (kaimiņu dzīvokļi, kuri izmanto bezvadu internetu), kuru internetu paretam izmantoju (kad negribas lapsim spraust vadu klāt). Nezinu vai nepārkāpju kāda privātīpašuma robežas, jo tīkls ir, tas ir brīvs, paroles nav nekādas. Var uztvert kā labdarību. Ļaunprātīgi arī to neizmantoju un trubu lieki nenosprostoju- tikai ziņu un blogu lasīšana.
Atgriežoties pie tā punkta, kur donoru nav- doma ir pieslēgt portatīvajam savu kabatas tālruni, lai ar tālruņa palīdzību portatīvais būtu pieslēgts pie interneta. Tikai nezinu vai rezultāts būs izmaksu vērts. Ko par šādu joku teiks lmt rēķins?
Ņemt aktīvu pieslēgumu un maksāt konkrētas naudiņas man nav vajadzība, jo šāda pieslēgšanās būs diezgan neregulāra un varbūt pat diezgan īslaicīga- saņem epastu un nosūti epastu, izlasi jaunumus utml.
Ja nu kādam ir bijusi tāda pat doma un tā tikusi realizēta, tad gribētos dzirdēt kādi ir bijuši rezultāti. Gan jau kāds ir mēģinājis šādas izvirtības veikt dziļos laukos vai tumšos mežos, kur nav interneta pieslēgums, bet ir mobilo operatoru tīkla pārklājums.