Ja tā cītīgāk paskatās, tad var ievērot diezgan daudz informācijas par to, kā pelnīt ar sava bloga palīdzību- ievieto šādas reklāmas, ievieto tādus sludinājumus, izdari šo un izdari to. Padomi ir daudz, bet reālas darbības un reāla nauda šiem padomiem neseko. Varbūt es maldos un nauda seko, tikai neviens neko skaļi par to nestāsta. Laikam baidās no saistībām ar VID- kā nekā par ienākumiem ir jāmaksā nodokļi.
Iedomājamies situāciju- kāds piezvana/aizraksta vēstuli, ka grib izvietot jūsu blogā reklāmu. Tādu mazu smuku bildīti vai nedaudz lēkājošu un mirgojošu bannerīti. Protams, izvirzot kādus savus saprātīgus nosacījumus (reklāma redzama atverot bloga pirmo lapu vai reklāmu katra raksta beigās, blogs nenobrūk ik pārdienas uz pārdienām utml). Pirms tam palūdz tā bloga statistiku par pēdējo mēnesi (vai diviem vai tikai nedēļu) Kurš blogs būtu tam gatavs? Vai kāds varētu uz karstām pēdām šādu norunu izpildīt un pozitīva iznākuma gadījumā atrastu vietu savā blogā arī reklāmai?
Labi, gatavie blogi atrastos, bet tad parādās otra puse- kādu naudu prasītu bloga īpašnieki par iespēju reklamēties? Kādi būtu viņu nosacījumi? It kā jau tas ir vairāk atkarīgs no auditorijas- lielāks apmeklējums nozīmētu arī lielāku samaksu. Arī no reklāmas veida- ja maziņa, tad samaksa arī ir tikpat maziņa (ne pārāk lieliņa). Viss tāpat kā citās normālās vietās.
Plika filosofija jūs sakāt?! Piekrītu. Bet ja es teikšu, ka gribu izvietot sava bloga reklāmu citu blogos? Tā vairs nebūs plika filosofija, bet jau ar nelielu devu jēgas.
Var, protams, rakstīt uz man interesējošiem blogiem vēstules un piedāvāt savu reklāmu- sarunās gan cenu, gan vietu, gan visu pārējo. Var arī otrādāk- izbazūnēt savu piedāvājumu un gaidīt piedāvājumus no citiem.
Ja turpinām filozofēt, tad nākamā tēma ir par minimālo summu, par kādu blogeri būtu ar mieru izīrēt placi savā blogā. Vai kāds par Ls1 būtu ar mieru uz kādu periodu, teiksim 1mēnesi, pārdoties reklāmai? Ls1 par maz, tad varbūt jāprasa Ls2? Vēl vairāk? Teiksim, ja es gribu kopējo summu ziedot Ls 5 (1×5 vai 2×2,5 vai 1+2+1+1 vai…..) mēnesī pa sava bloga reklāmu, ko man varētu blogi piedāvāt? Piedāvājumā jābūt ne tikai vietai (bildes izmēram), bet arī apmeklējuma skaitam (kas to bildi varētu aplūkot). Varbūt nemaz un neviens nedomā tik pieticīgi un summām jābūt lielākām?
Un kāds būtu minimālais laiks reklāmas izvietošanai? Maksimālais? Laikam tālāk jau aiziet filozofēšana par sīkām detaļām, kuras tiešām jārunā atsevišķi. Cik blogu, tik variantu.
Kāpēc man būtu jāreklamē savs blogs- apmeklējums taču ir pašam jānopelna? Ir jāpelna, bet var taču izmantot arī reklāmas brīnišķīgo iespēju un pavērot kā šī iespēja ir pielietojama mūsu blogos. Tā teikt- neliels, abpusēji izdevīgs eksperiments. Pie reizes varētu sniegt iespēju kādam samazināt hostinga izmaksu daļu vai nopelnīt nedaudz konfektēm.

Kopsavilkums:
Eksperimenta nolūkos labprāt izmantotu citu blogu īpašnieku piedāvātās iespējas izvietot sava bloga reklāmu (neliela izmēra vienkāršu attēlu). Summas lielums ir nezināms, bet pieticīgs. Iespējamās reklāmas vieta ir labi pamanāma. Izvietošanas ilgums no 2nedēļām līdz vienam mēnesim.
Es neesmu iedomīgs un gan jau arī kādam no lielajiem blogeriem uzprasīšos, gadījumā ja starp piedāvājumiem būs palikusi kāda summa pāri.
Ja ir kāds, kurš ir ar mieru sadarboties, tad labprāt saņemtu kādu epastu ar konkrētu piedāvājumu. Tikpat labprāt sāktu savu sadarbību jau ar pirmo oktobri.

P.S.
Viss augstākminētais ir manis paša sarakstīts un tas, atšķirībā no manis, ir ņemams nopietni.