Nosaukums: Džekpots.
Autors: Deivids Baldači
Izdevniecība: Kontinents
Gads: 2016
LPP: 512

David Baldacci – The Winner., 1997.
Tulkojums latviešu valodā- Liana Blumberga

Par grāmatu-
Lūenai, divdesmit gadus vecai jaunajai māmiņai, tiek izteikts vilinošs piedāvājums- laimēt nacionālajā loterijā lielo laimestu. Viss, kas viņai jādara- jānopērk kvīts un vēlāk savs laimests jānodod noslēpumainajam svešiniekam, kurš ar šo naudu rīkosies pēc saviem ieskatiem un maksās Lūenai regulārus procentus.
Izmisumā esošā Lūena piekrīt, nenojauzdama, ka atteikuma gadījumā tiktu uzreiz nogalināta. Tāpat viņa nenojauš, ka vēlāk viņas lielā nauda atnesīs tikpat lielas problēmas.

Pienāca brīdis, kad atkal sevi jāpalutina ar kādu krimināltrilleri, kas vienkāršs uzbūvē un ātrs lasīšanā. Protams, ar labas izklaides solījumu. Šoreiz par lielām naudām un bīstamām spēlēm, kurās ielaižas tie, kuri tīko pēc ātras un vieglas naudas.

Lūenai ir smaga dzīve- ar mazo meitiņu uz rokām ir gan jāstrādā lielceļa malā esošajā ieskrietuvē, gan jākonfliktē ar savu dzērāju draugu, gan arī jābēdājas par mūžīgo nabadzību un bezcerību nākotnē. Bet arī pat tas viņu neattur no domas atteikties no negaidītā un vilinošā piedāvājuma- laimēt nacionālajā loterijā vairākmiljonu laimestu. Viņa labi apzinās, ka tā būs krāpšanās un ne ar ko labu tas nebeigsies.
Bet apstākļu sakritības rezultātā viņa ir spiesta piekrist un bēgt no sava treilera. Pat vairāk- viņai ir jāmaina identitāte, jāpamet valsts un jādzīvo trimdā, jo noslēpumainais svešinieks, kurš noorganizējis viņai lielo laimestu ir ne tikai spējīgs ietekmēt rezultātus loterijā- viņa varā ir lemt par citu dzīvībām. Turklāt viņa spējām visu izsekot un visu zināt, šķiet, nav robežu.
Bet pēc vairākiem gadiem Lūena nolemj atgriezties Amerikā.
Un šis viņas lēmums iedarbināja vairākas sviras, kuras labāk bija nekustināt.

Lai arī ik pa brīdim iezibējās arī kāda vecmodīga nots, kopumā trilleris bija ļoti labs un apbrīnojami viegli lasījās. Sižeta ziņā nekas jauns un pārsteidzošs nebija, bet stāsts tika pasniegts labi un tēli bija gana kolorīti, lai lappuses pāršķirtos ātri.

Pāris vietās gan prasījās kāds pārdomātāks gājiens no personāžu puses, īpaši beigu cēlienā, bet kopējo noskaņojumu tas nebojāja- trilleris bija un izklaide ar sanāca.

Grāmatas vērtējums: 7/10
Citu grāmatu vērtējumus var atrast grāmatu sadaļā.