Kad es sāku rakstīt blogu, tad diezgan daudz ciemojos citos blogos un papētīju kā nu kurš tos ir iekārtojis.
Iekārtojumā nelielu daļu (kā nu kuram) aizņēma blogrollis (atvainojos, bet šoreiz iztiksim bez tulkojuma), kurā katrs bija ielicis sev tīkamus vai lasāmus citus blogus. Tas kalpoja kā neliela reklāma, varēja pat taisīt ekskursiju- ceļošana caur blogroll. Dažreiz pat sanāca diezgan ilga pastaiga- sākot ar vienu, varēja apceļot desmit un vairāk blogus, kā rezultātā varēja uzrakt kādu sev nezināmu, bet interesantu lasāmvietu.
Šobrīd šādas pastaigas būtu grūtāk veikt- laikam blogi attīstās un pilnveidojas, kā rezultātā blogrollis kļūst neērts (ja tā drīkst teikt), tas aizņēma vietu, kurā šobrīd pamazām parādās dažādi spraudņi, paziņojumi vai pat reklāmas.
Rezultātā sanāk, ka blogi pārtrauc savstarpējās attiecības (ja tā drīkst teikt), lai kļūtu pastāvīgāki (vēlreiz- ja tā drīkst teikt) un interesantāki saviem lasītājiem. Negribu teikt, ka blogroll ir neinteresants, drīzāk jau otrādāk, bet tas īsti nepasvītro paša blogroll īpašnieka/autora blogu.
Blogroll īpašniekam varētu pajautāt- vai tavs blogroll ir noderīgs kādam? Kas to izmanto un cik bieži? Cik bieži tu pats to izmanto? Un cik bieži tu to papildini/dzēs?  
Šīs vairāk bija tādas kā manas pārdomas, jo nomainot tēmu sanāca, ka nācās šķirties no mana blogroll. Vienkārši ne tik daudz dēļ vietas trūkuma, cik dēļ sajūtas, ka tas ir lieks. Varbūt es maldos, laiks un komentāri gan jau to parādīs.