Vakar man sanāca nedaudz pabraukāt ap Vienības-Ulmaņa ielu rajonu un sanāca ieraudzīt vienu eksemplāru no tagad plaši daudzinātiem agresīvajiem autobraucējiem. It kā jau nekas īpašs, tādus nākas redzēt diezgan bieži, bet šeit bija nedaudz savādāks nobeigums.

Piebraucu pie krustojuma stāvošu automašīnu rindas galā (nebija daudz, kādas padsmit auto) un gaidīju kad rinda izkustēsies. Nepagāja ne minūte, kad diezgan lielā ātrumā, pa šauro, divvirziena ieliņu garām aiznesās melns autiņš un ielīda starp rindā stāvošajiem (aiz lielā autobusa). Cepuri nost pretī braucošajam, jo tas paspēja noreaģēt un paraut malā, kad eksemplārs lidoja garām visai (mazajai) rindai. Savādāk abiem sāni būtu nedaudz pielīdzināti.
Kamēr es sēdēju un domās apbrīnoju to cilvēku reakciju, kuri paspēj noķert šādus eksemplārus savos fotoaparātos/kabatas tālruņos/videokamerās (es šo knapi paspēju atpakaļskata spogulī ieraudzīt, kad šis jau bija man garām. Kur nu vēl nofotografēt), kad šis jau izleca no autobusa aizmugures un joņoja atlikušajai rindai garām un no kreisās malas (atceraties- šī nebija vienvirziena iela) rāva pa labi. Nebūtu bijis tas lielais autobuss, kas aizšķērsoja pirms tā stāvošos transporta līdzekļus, tad agresīvais elements būtu ievērojis, ka rindā atrodas arī policijas busiņš. Atzīšos- nekad vēl nebiju juties tik priecīgs redzot ceļu policiju. Arī busiņš, ieslēdzis bākugunis, izlīda no rindas un sekoja palaidnim. Kā pēc brīža redzēju, tad bija nosēdinājuši ceļa malā un pārrunāja ceļu satiksmes noteikumus. Vismaz tagad es varēju nofotografēt :)

agr_auto.JPG