b.jpg

Cilvēkiem patīk dažādās lietās saskatīt to ko viņi grib saskatīt- savu optisko ilūziju viņi par katrām varītēm cenšas pārvērst realitātē. Un ziniet- izdodas! Nesenais notikums ar Marsa bildi (skat., augšējo att), kur it kā redzams cilvēks. Oho, iesaucās liela daļa cilvēku, un steidzās šim gadījumam ticēt. Varbūt arī ne pārāk ticēt, bet vismaz pasniegt to kā ticamu. Dažādos avotos ieraugu šo bildi un apakšā teksts- ‘’Vai uz Marsa atklāta dzīvība?’’, ‘’Cilvēka siluets uz Marsa!’’. Nu jā, virsraksts parāda, ka cilvēkiem patīk saskatīt savas iedomas. Tas ir tāpat, kā gulēt zālē un vērot mākoņus- lūk tur ir zirgs, bet tur liela galva! Tas izskatās pēc kuģa utt.

Ja runājam par konkrēto Marsa bildi, tad tur nav nekāds cilvēks- tas ir maziņš klints gabals (šeit un šeit) un izvirzīt teorijas par cilvēkiem, jaunavām Marijām utt ir lieki.

Šeit man prātā nāk slavenais atgadījums ar Jēzus attēlu uz tortiļas (ieskatam)- negribu vilkt nekādas paralēles, bet cilvēku spēja saskatīt kaut kur kaut ko un noticēt tam ir apbrīnojama. Apbrīnojamāka laikam ir tikai citu cilvēku vēlme pievienoties tam.

Turpinājumā dažas bildes, kas parāda cilvēku spēju saskatīt:

Slavenā tortiļa ar savu cepēju.

jesus1.gif

Ne mazāk slavenā ”Marsa seja”

e.jpg

Šajā bildē var redzēt Jēzu. Vismaz tā domā kāda amerikāniete, kuras mājas pagalmā aug šis koks.

imagebig0127.jpg

Šo varētu nosaukt par brāķi celtniecība, bet kāds tur saskatīja ko svētu un…

c.jpg

… viņam pievienojās arī citi

d.jpg

Arī zivju kotletē var redzēt Jēzu

fishstick.jpg

Šī ir grauzdēta maizīte, bet kāds tur saskatīja jaunavas Marijas attēlu un nolēma savu 10 gadus glabāto maizīti pārdot eBay izsolē. Interese bija liela, kamēr eBay nobloķēja šo izsoli.

h.jpg

Arī šis koks parāda Jēzu

g.jpg

Arī šeit ir mēģināts saskatīt līdzības

f.jpg

bez komentāriem

z.gif