Ar labām lietām jādalās un labas lietas jāiesaka. Tad nu mēģināšu ieteikt pāris labus žurnālus jaunākiem lasītājiem un mīklu minētājiem.

Mūsmājās laikrakstu abonēšana jau sen ir norakstīta kā nevajadzīga padarīšana — ja ko lasīt, tad labāk to darīt internetā un nedomāt par makulatūras veidošanu. Tā arī dzīvojām, līdz septembrī pamanīju tviterī ierakstu, ka iznāks jauns žurnāls bērniem ”Lielais Detektīvs”. Žurnāls puikām un meitenēm 5+.

Tā kā man mājās ir viena meitene 5+, tad nolēmu, ka iepazīšanās cena divu numuru abonēšanai ir labs iemesls, lai pamēģinātu iepazīstināt savu meitu ar drukāto presi. Pašam jau ar patīk dažādi āķīgi uzdevumi un krustvārdu mīklas (tiesa, vairāk veidot, nekā minēt), tā kā jāiepazīstina ar šo pasauli arī meita.



Un iepazīšanās sanāca necerēti veiksmīga. Nebija nekādi jautājumi, šķības skatīšanās vai ”ai, negribu” — kā ņēma, tā gāja cauri visam pēc kārtas. Nevajadzēja ne televizoru, ne planšeti, ne arī vakariņas. Pirmajā vakarā bija jāpierunā, ka žurnāls jāliek nost, jo rīt agri jāceļas uz skolu. Tā nu ņēma žurnālu līdzi uz skolu un lielo mīklu minēšanu taisīja gan vilcienā uz un no skolas, un vēl skolā pagarinātajā dienas grupā turpināja, iesaistot klasesbiedrus. Pieļauju, ka vēl kāds klasesbiedrs būs ”saslimdināts” ar šo žurnālu.



Žurnālā ”Lielais Detektīvs” ir apmēram divdesmit dažādas mīklas un uzdevumi — krustvārdu mīklas, labirinti un vērīguma uzdevumi. Kā arī domāšanas, minēšanas, prātošanas, lasīšanas un līmēšanas uzdevumi. Plus vēl arī dažādi interesanti fakti un notikumi. Dažādi un vecumam ļoti pieņemami. Ja kāds uzdevums sagādā grūtības, tad žurnāla beigās ir atrodamas atbildes. Man gan te vēl prasījās kāds cietā rieksta uzdevums, bet gan jau tādi parādīsies nākamajos numuros.



Vienīgais mīnuss- žurnāls ātri beidzas un ilgi jāgaida jauns (iznāk reizi divos mēnešos). Tāpēc nu man bija uzdevums sameklēt vēl kādu žurnālu jaunkundzei. Ieraudzīju ”Lielajā Detektīvā” reklāmu par žurnālu ”Avenīte”. Pirmajā acu uzmetienā līdzīgs ”Lielajam Detektīvam”, tik ar meitenīgāku uzsvaru (kā nekā, domāts meitenēm 6+). Arī šo žurnālu meita ļoti cītīgi ”izņēma” cauri un tas bija labs ceļabiedrs vilcienā gan uz, gan no skolas (tagad gaida nākamo numuru). Tagad jāiegādājas ”Avenītes” decembra numurs un tad jādodas abonēt abus žurnālus (kopā sanāk lētāk).



Ja kādam mājās aug liels detektīvs vai aktīva jaunkundze, tad mans ieteikums vecākiem — iepazīstiniet viņus ar šiem krāsainajiem un interesantajiem žurnāliem. Bērniem noteikti patiks un viņi jūs atalgos ar pašaizņemtām dažām stundām, tas nozīmē arī brīvas stundas bērnaudzināšanā, kas ir tik nepieciešamas bērnu vecākiem.