Tā kā jutu, ka manai istabas siltumnīcai pietrūkst gaišuma, tad nolēmu paeksperimentēt un nopirkt dažas LED lampas ar aukstāku gaismu (6000-6500K). Pirms dažām dienām saņēmu savu pasūtījumu no ledakcijas.lv (viņiem bija akcija) un vēl tik bija jāpiepērk vadi ar slēdzi. Izvēlējos divas 20W 60cm lampas ar 6500K. Ja augiem patiks, tad pasūtīšu vēl. Ja nē, tad apsvēršu iepirkt papildus augu lampas.

Visa tā bēda ar gaismu (vismaz es to norakstu uz gaismu) ir redzama augu izstīdzēšanā. Ja vēl sīkzaļumu kastītēm tā nav liela skāde, tad salāti, dilles un viss pārējais nesanāca nemaz. Šoreiz arī podiņus piepacēlu tuvāk pie lampām. Varbūt, ka arī tas attālums iepriekš bija par lielu.

Tā kā zilā gaisma ir tā, kas bremzē auga augšanu (un līdz ar to arī izstīdzēšanu), tad nospriedu, ka jaudīga aukstā gaisma varētu palīdzēt atrisināt izstīdzēšanas jautājumu. Vienīgi uztrauc fakts, ka zilā gaisma arī bremzē sēklu dīgšanu.

Vai te viss sanāks, to redzēs pēc pāris nedēļām. Tāpēc iestādīju jaunus salātus un jaunas sīkzaļumu kastītes. Drīz tiem sekos arī puķu sēklas. Un tad jau varēs vērot un secināt.