Laikam tā bija vakardiena, kad pa radio dzirdēju sarunu par drošību internetā. Un viens no sarunas tematiem bija arī par parolēm.
Proti, tās tagad ir n-tās. pat vairāk kā n-tās (epasts-1, epasts-2, epasts-n, pin kods 1, pin kods 2, tālruņa pin kods, mājas signalizācija, darba signalizācija, datora parole, internetbanka …).
Un atcerēties tās visas nevar, pie tam ja vēl daži prasa tās mainīt ik pa laikam.

Gala beigās sarunā ļoti pārliecinoši izskanēja, ka vajag atcerēties tikai vienu paroli. Tikai, lai tiktu iekšā programmā keepass. Pasākums ir drošs vismaz vēl daždesmit gadus uz priekšu. Neuzlaužami un visādi citādi labi. Un pie tam- bezmaksas.

Intereses pēc šodien iemetu tur aci. Nevarētu teikt, ka man ikurāt pārliecināja tā radio saruna, bet likās interesanti. Interesanti, kā cilvēks vulgaris tur darbojas.
Es tā, uz fikso, nevaru iedomāties, kā man tā programma palīdzētu laukos vai lielveikalā, kur es būšu piemirsis maksājuma kartes kodu?
Parasti jau izlīdzas ar pierakstu blociņu vai mobilo tālruni- tur var sarakstīt visu ko vajag. Ne tik droši, bet ar pieejamību.

Man pagaidām ir superdrošs paroļu glabātājs- mans vecais blociņš. Kamēr šis nav pazudis, nav nozagts un visādi citādi atrodas tur kur šim jāatrodas, tikmēr ir droši. Ja pazudīs…. nu tad būs jautri.

Kā jums ar parolēm- izmantojat šādu keepasu vai ko citu? Vai vienkārši sametam visus kodus, šifrus un paroles iekš, piem., gūgles doc un tiekam klāt no visurienes?