Pagājušajā nedēļā Latvijā tika akceptēti vēl stingrāki smēķēšanas ierobežojumi- pirms tam jau bija aizliegums smēķēt krogos, kafejnīcās, 10m no sabiedrisko ēku durvīm utt. Tagad vēl nāk klāt grozījumi, kuros ir jauni aizliegumi- svītrojot normu, kas paredzēja atļaut smēķēt tikai telpās, kas speciāli ierādītas smēķēšanai. Pluss vēl cigarešu paciņas ”aptaisīs” ar šaušalīgiem attēliem/uzrakstiem.

Tas viss jau izklausās baigi labi-skaisti-brīnišķīgi. Mani, kā nesmēķētāju, tas tikai priecē- nebūs jāelpo pīpmaņu gāzveida izkārnījumi. Arī mediķiem būs vieglāk- nevajadzēs tērēt līdzekļus un cilvēkus, lai likvidētu smēķēšanas izraisītās sekas.

Par to, kā tas tiks kontrolēts ir cits jautājums, bet man vairāk interesē,- cik tālu iesim? Kādus ierobežojumus vēl ”uzkrausim” smēķētājiem, kuriem, kā izskatās, nav nekādu pretargumentu šiem ierobežojumiem? Laikam atbildīgās institūcijas ir nolēmušas ieviest valstī pilnīgu smēķēšanas aizliegumu- krogi nē, kāpņutelpas nē, pieturvietas nē, mežā nē…. nē, nē! Cik tālu drīkst/var/vajag iet?