Tā kā pēdējā laikā esmu diezgan daudz filmās iegrābies, ka pat neceļas klaviatūra papildināt filmu sadaļu, tad nolēmu pieiet skatīšanai nedaudz plānveidīgāk. Proti, mēģināšu meklēt (un atrast) savai acij tīkamus skatāmgabalus. Ideāli jau būtu katru mēnesi izvilkt sarakstiņu ar gaidāmo filmu nosaukumiem, kas puslīdz droši ļaus justies, ka atkal nebūs jāpukojas par filmindustrijas nemākuļiem.

Kā pirmo soli es izvilku desmit filmas, kuras dienasgaismu ieraudzīs (vai arī jau ir ieraudzījušas) šogad un kuras likās ievērības cienīgas, lai tās noskatītos:

10. Gamer

Pirmizrāde 2009.gada 4.septembrī.

Varbūt nedaudz no filmas elementiem ir jau iepriekš šur tur manīti, bet izpildījums solās būt nedaudz aizraujošāks. Ceru, ka Gerard Butler te būs tikpat nikns kā 300 spartiešu vadoņa lomā.

9. Shutter Island

Pirmizrāde 2009.gada 2.oktobrī.

Martina Skorzēses jaunākais veikums par tumšiem darbiem tumšā vietā. Un nabaga izmeklētāju (Leonardo Di Caprio) kam tas viss jānes gaismā.

8. The box

Pirmizrāde 2009.gada 6.novembrī

Režisors ir gados jauns, bet jau diezgan labi apkrauts ar kinoordeņiem. Ceru, ka arī šajā filmā viņš ir centies tikt pie kāda ordenīša. Un jā- lai arī kā man viņa nepatīk, bet gribu redzēt kā Cameron Diaz izskatās spriedzes/šausmu filmā.

7. The Road

Pirmizrāde 2009.gada 16.oktobrī

Pēdējā laikā vērojamas diezgan daudz filmas ar armagedona sindromu un arī šī vēsta par grūto dzīvi pēc civilizācijas sabrukuma.

Ir gan labs aktieru ansamblis (Vigo Mortensens, Roberts Djuvāls, Šarlīze Teilore), gan arī šīgada Venēcijas kinofestivāla nominācija Zelta lauvai.

6. Nine

Pirmizrāde 2009.gada 25.novembrī

Nevar un nedrīkst ignorēt šādu filmu, kur dalību ņēmuši šādi cilvēki- režisors Rob Marshal, scenārijs Federico Fellini, aktieri- Daniel Day-Lewis, Penélope Cruz, Judi Dench, Nicole Kidman, Sophia Loren… Grūti iedomāties, kas varētu šo filmu sabojāt.

5. The Hurt locker

Pirmizrādi piedzīvojusi jau 2008.gadā.

Ceru, ka šī nebūs kārtēja filma par amerikāņiem Irākā, bet vairāk uzmanība tiks pievērsta pašiem karavīriem un viņu nodarbei- mīnu neitralizēšanai. Šoreiz ir nedaudz neierastāka armijas vienība- nav vairs specvienības un snaiperi, bet vīri, kuri kļūdās tikai vienreiz.

Galu galā filma bija arī nominēta Venēcijas kinofestivālā.

4. Agora

Pirmizrāde 2009.gada 9.oktobrī.

Režisors ir Alejandro Amenábar un tas jau kaut ko nozīmē (Acis plaši aizvērtas, Citi). Un ja vēl tā ir vēsturiska kostīmfilma par seno Romu un tikpat seno Ēģipti, tad varētu sanākt visnotaļ labs rezultāts.

3. Moon

Pirmizrāde jau piedzīvota 2009.gada 17.jūlijā.

Viena cilvēka šovs- Sam Rockwell kā astronauts tiek aizsūtīs uz Mēness laboratoriju. Izskatās pēc brīvprātīga mūsdienu Robinsona Kruzo varianta. Šur tur manītas ļoti labu vēstošas atsauksmes.

2. Sherlock Holmes
Pirmizrāde 2009.gada 25.decembrī.
Tā grūti uz sitiena nosaukt kaut vienu Guy Ritchie filmu, kas būtu slikta un neviena pazīme neliecina, ka šī nu būs tāda. Režisors un filmas galvenais duets (Robert Downey Jr. un Jude Law) sola ļoti labu izklaidi.

1. The imaginarium of doctor Parnasus

Pirmizrāde 2009.gada 25.decembrī

Šī filma solās būt bezgala krāšņa un interesanta. No treilera vien acis ņirb un elpa aizraujas. Arī aktieru ansamblis ir zvērīgi labs savākts, ar visu nelaiķi H.Ledžeru priekšgalā.

Tāds nu man šis karstais desinieks sanāca, ja kādam kas piebilstams un iebilstams, tad labprāt uzklausīšu. Priecāšos arī par kādu labu ieteikumu, ko neesmu pieminējis. Pagaidām šis ir tikai kā testa variants- septembra sākumā mēģināšu izvilkt labāko no tā mēneša piedāvājuma un droši vien tur būs arī kāda filma no šī saraksta. Patīkamu skatīšanos mums visiem!