Low_Winter_Sun

Oriģinālnosaukums: Low winter sun
Valsts: ASV
Žanrs: Krimināls/Drāma
Lomās: Mark Strong, Lennie James, James Ransone, David Costabile, Kimberly J. Brown
Gads: 2013

Par seriālu-
Frenks Egnju jau ilgus gadus strādā Detroitas policijā un kolēģi viņu raksturo kā labu cilvēku labu policistu un labu kolēģi. Bet viens kolēģis, Džo Gedas, zina šo to vēl. Un ‘’šis tas vēl’’ var pazudināt ne tikai šos abus policistus.


Ja kaut kas eiropiešiem ir sanācis labs un interesants, tad amerikāņi nekautrējas to drīz vien pielāgot un pārfilmēt priekš sevis. Tā arī šoreiz- 2006.gadā britiem bija divsēriju filma ”Low winter sun”, bet jau 2013.gadā emerikāņi laida gaisā savu versiju- ar tādu pašu nosaukumu, ar to pašu aktieri galvenajā lomā (Mark Strong), bet tikai filmas garumu izstiepa uz desmit sērijām.

Taisnības labad gan jāsaka, ka izstiepts nebūtu īsti piemērots vārds- viss bija tieši tik koncentrēti, ka nevajadzēja bēdāties par nevajadzīgām sižeta līnijām vai pārāk izstieptām puņķainām scēnām. Tā puņķošanās te bija maz- tik vien, lai parādītu galvenā varoņa lielo pieķeršanos un viņa zaudējuma sajūtu. Viss pārējais bija skarbā Detroitas ikdiena.
Un ne tikai policistiem- pa vidu izjust šo ikdienu dabūja gan grieķis, gan melnie, gan bariņš vietējo darbonīšu.

Šeit nebūs traku pakaļdzīšanos, traka šaudīšanās, varonīga glābšana un laimīgas beigas. Nu varbūt par pēdējo varētu vēl diskutēt, bet to laikam jādara pēc noskatīšanās, lai neizbojātu visiem to prieku izbaudīt filmas finālu, kuru neviens nav gaidījis.

Te viss balstās un to nezināmo un neredzamo sajūtu, kad nezini vai tavs darbs tiks atklāts. Vai spēsi nesalūzt un izturēt savu iekšējo spriedzi. Vai spēsi visu novest līdz galam. Vai iekšējās izmeklēšanas birojs beigās neatradīsies tev priekšā. Tu it kā brauc uz priekšu ar automašīnu, bet tā saule ziemā ir tik zemu, ka tā tevi apžilbina un nelīdz ne saules sargs, ne saulesbrilles. Tu sajūties akls un neziņu pilns- kas būs priekšā? Vai apstāties tagad, vai tomēr noriskēt un braukt tālāk?

Seriāla vērtējums: 8/10
Citu seriālu vērtējumi ir atrodami seriālu sadaļā.