Oriģinālnosaukums: Broen/ Bron
Valsts: Zviedrija/Dānija
Žanrs: Detektīvs
Lomās: Sofia Helin, Thure Lindhardt,
Gads: 2017

Par seriālu-
Henrikam ar jauno pārinieku ir jāizmeklē kādas migrācijas dienesta augstu stāvošas amatpersonas slepkavība- viņa tika nomētāta ar akmeņiem. Saga cietumā gaida Augstākās tiesas spriedumu, kas varētu viņu atbrīvot un tad Saga varētu doties palīgā Henrikam. Vēl jau Sagai nedod miera neizpildītais lūgums no Henrika- atrast viņa meitas.

Jau no pirmās sezonas Tilts mani ievilka savā pasaulē, kur divu valstu kriminālpolicijas ir spiestas sastrādāties, lai atklātu sarežģītas slepkavības un noķertu tās veicējus, kuru izdomas ir ne tikai nežēlīgas, bet arī filigrāni izplānotas. Lielā mērā pateicoties Sagas darba spējām un neparastajai pasaules uztverei, slepkavas nepaliek nesodīti.
Seriāla veidotājiem izdevies trāpīt uz pareizās dzīslas, kas ne tikai skatītājiem deva labi nostrādātas četras sezonas, bet arī iedvesmoja citas valstis radīt ko līdzīgu- Francija ar Lielbritāniju, ASV un arī Krievija ir radījušas savas versijas šim seriālam.

Ceturtajā, kas ir arī pēdējā sezona, Saga jau no paša sākuma saņem smagus pārbaudījumus- gadu pavadījusi cietumā, viņa tiek smagi ievainota un arī emocionāli viņai neklājas viegli- psihologa konsultācijas, problēmas ar Henriku un panikas lēkmes.
Tajā pat laikā viņa mierinājumu gūst darbā, kur pamazām nogalināto, aizdomās turamo un iesaistīto personu fotogrāfijas uz sienas kļūst aizvien vairāk. Un, lai arī sakarību starp upuriem neizdodas atrast, viens ir skaidrs- viņiem visiem ir kopīgs slepkava.

Pēdējās sezonas visas astoņas sērijas atkal sniedza visu, ko labs detektīvs var sniegt- samudžināts stāsts, vairāki virzieni, līdz pēdējam nezināms ļaundaris, kura slepkavošana ir smalki izplānota un rūpīgi izpildīta. Skatītājam katrā pavērsienā tiek priekšā likts kāds vainīgais, kuru vainot un pie nākamā pavērsiena attaisnot. Atsevišķās dzīves un stāsti smalki savijas vienā tinumā, pa vidu ik pa laikam parādot arī kaut ko no personāžu privātās dzīves, kuras ar nav no tām vienkāršākajām, īpaši jau galvenajiem varoņiem.

Lai arī it kā prasījās kaut kas jaunāks un neparastāks par kārtējo sērijveida maniaku ar savu izpratni par taisnību, kārtību un rezultātu, tomēr nevar noliegt- stāsts bija izdevies un izpildījums perfekts. Īpaši jāuzteic abi izmeklētāji (Sagai vispār jādod ordenis)- viņi sevi parādīja no labākās puses un stāstam iedeva labu odziņu.
Var jau būt, ka esmu vēl uz tāda kā svaigi skatījušā emocionālā pacēluma viļņa, bet šis seriāls skandināviem ir izdevies un viens no retajiem detektīviem, ko ir vērts noskatīties atkārtoti.

Seriāla vērtējums: 10/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.