broen

Oriģinālnosaukums: Broen/ Bron
Valsts: Dānija/ Zviedrija
Žanrs: Detektīvs
Lomās: Sofia Helin, Rafael Pettersson, Dag Malmberg, Sarah Boberg,
Gads: 2015.

Par seriālu-
Sagas dāņu kolēģis nu ir cietumā, bet ir jauns uzdevums abu valstu policijai- jaunceltnē ir atrasts kādas sievietes līķis. Viņa bija seksuālo minoritāšu kaislīga aizstāve un bezdzimuma bērnudārza vadītāja. Viņas līķis tika izkrāsots ar jocīgu grimu uz sejas un novietots pie it kā vakariņu galda kopā ar veikalu manekeniem.

Sākotnējās pēdas ved uz viņas dēla dzīvesvietu, bet atklājot jaunas līdzīgas slepkavības, ir skaidrs, ka Sagai ir nepieciešamas jauns dāņu kolēģis, lai varētu atklāt šo abās valstīs darbojošos sērijveida slepkavu.

Mazliet sanāca nogulēt seriāla ”Tilts” trešo sezonu un līdz ar to arī sanāca novilcināt skatīšanos vēl kādu laiku ilgāk. Bet- kas vēlu un lēni nāk, tas labi skatās.

Un šoreiz, tāpat kā iepriekšējās divas sezonas, visas desmit sērijas ir viens vienīgs prieks un laime. Pat neskatoties uz jauno Sagas partneri un mazliet lielāku uzsvaru tieši uz Sagu un viņas ģimeni (kā izrādās- arī tāda lieta pastāv).

Joprojām katra sērija ir tikai vēl viens solis uz skatītāja putrošanu un vēl dziļāku ievilkšanu seriālā. Un ne mirkli nedomājot- tas ir tā vērts! Lai arī slepkavības ir, maigi sakot, slimas, ap tām valdošā neziņa un spriedze kā magnēts velk pie ekrāna un stingri liek apdomāt- vai tad tiešām tu uz karstām pēdām neskatīsies nākamo sēriju?

Šajā sezonā skatītājam ir jāmēģina saprast kāpēc slepkava (vai slepkavas?) savu upuru sejas izkrāso jocīgās grimasēs un ko ar to viņš vēlas pateikt.

Sagai no dāņu kolēģu puses tiek piešķirts jauns kolēģis, kuram ir savi noslēpumi. Jāatzīstas- diezgan mistiski un nesaprotami (sākumā). Bet sastrādājas viņi ļoti labi un soli pa solim virzās tuvāk atminējumam. Vismaz tā viņiem liekas, un, lai gan līķu skaits pieaug, aizdomās turamo loks sašaurinās. Bet kā parasti- bilde skaidrāka kļūst tikai pēdējās sērijās.

Dāņu un zviedru kopražojuma kvalitātei par labu runā arī fakts, ka viņu piemēram sekojuši gan amerikāņi ar meksikāņiem, gan angļi ar francūžiem. Pirmo es pāris sērijas paskatījos, bet turpināt sekot neredzēju jēgu, jo skandināvi ir galvastiesu pārāki. Pie tam- viņiem pēc otrās sezonas laikam viss ir beidzies. Par angļu un francūžu izmeklēšanu es nevarēšu neko pateikt, jo nav sanācis laika noskatīties kaut vienu sēriju (mēģināšu kaut kad uzmest aci).

Seriāla ”Tilts” trešā sezona pati par sevi bija laba un tikpat laba iepriekšējo divu sezonu turpinātāja. Un, kas nav mazsvarīgi- te tika ielikti labi pamati ceturtajai sezonai.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=PR92ohCQXeU” width=”720″ height=”460″]

Seriāla vērtējums: 10/10
Citu seriālu apskati vērtējumi ir atrodami seriālu sadaļā.