Bron

Oriģinālnosaukums: Bron/Broen
Valsts: Dānija/Zviedrija
Žanrs: Krimināls/Detektīvs/Spriedzes
Lomās: Sofia Helin, Kim Bodnia, Dag Malmberg, Puk Scharbau, Magnus Krepper, Ellen Hillingsø
Gads: 2013

Par seriālu-
Martinam Rodem no Dānijas policijas un Sagai Norenai no Zviedrijas policijas tagad ir jauns izaicinājums- jāatrod tos, kuri ir atbildīgi par apkārt esošo ekoterorismu, kad cilvēki tiek inficēti ar mēri, spridzināti degvielas vedēji un nolaupīti cilvēki.


Seriāls ir tik labs, cik labas ir viņa katras sezonas.
Skandināvu kopražojumā tapušais Tilts jau otro sezonu rāda sevi no izcilākās puses (par pirmo sezonu var lasīt te- Tilts. 1.sezona). Visi tie notikumi ir tik pārdomāti savīti kopā, ka gribot negribot esi ierauts seriālā un burtiski nemierīgi gaidi jaunas sērijas. Tai pat laikā saproti nenovēršamo- sezonā ir tikai desmit sērijas. Un starpbrīdis būs pagarš- līdz 2015.gadam. Protams, ja seriālu veidotāji un aktieri atradīs sevī spēku turpināt.

Arī šajā sezonā sākums meklējams uz tilta- kuģis, kurš, acīmredzot, ir zaudējis vadību, ietriecas vienā no tilta kolonnām. Ieradušies policisti uz kuģa atrod vairākus pusaudžus, kuri, kā vēlāk izrādās, ir inficējušies ar kādu bīstamu vīrusu.
Un arī tagad izmeklēšanu uzņemas abi iepriekšējās sezonas vadošie policisti- Martins un Saga. Lai arī Martinam pēc dēla nāves ir pagrūti atgriezties normālā dzīvē, viņš ar prieku uzņem ziņu, ka atkal jāstrādā ar savu zviedru kolēģi.

Lai arī izmeklēšana virzās soli pa solim uz priekšu, pamazām viņi saprot, ka viņu pretinieks šoreiz spēlē ar lielāku vērību un likmes ir daudz augstākas.

Jāsaka, ka otrā sezona, manuprāt, viņiem sanāca vēl labāka par pirmo. Aizrāva pamatīgi, pat pēdējo sēriju nesagaidījis tulkojumu skatījos ar subtitriem. It kā jau palika pāris jautājumi neatbildēti, bet tas varētu arī palikt gaisā karājoties- vai nu vienkārši gaisu jauca vai arī sagatavo augsni nākamajai sezonai.

Noteikti ieteiktu labu detektīvu un spriedzes seriālu cienītājiem. Skandināvi prot to lietu darīt. Pārdomāti, reāli un pilnīgi noteikti nepiezogas sajūta, ka rezultātā būs hapī ends. Par pēdējo- domājiet, ka bija?

Seriāla vērtējums: 10/10
Citu seriālu vērtējumi ir atrodami seriālu sadaļā.