Homeland-Season-4

Oriģinālnosaukums: Homeland
Valsts: ASV
Žanrs: Drāma/Detektīvs/Spriedzes
Lomās: Claire Danes, Mandy Patinkin, Damian Lewis, Rupert Friend, Tracy Letts
Gads: 2014

Par seriālu-
Ceturtās sezonas notikumi pamatā risinās Pakistānā, kur amerikāņu specdienests nonāk uz pēdām bīstamam teroristam, kuram vajadzēja būt likvidētam. Amerikāņiem sāk likties, ka ienaidnieku pusē nostājas arī pakistāniešu specdienests un līdz ar to viņu darbošanās Pakistānas teritorijā kļūst aizvien sarežģītāka
.

Pirmās trīs sezonas man patika. Pat ļoti. Bet šajā, ceturtajā sezonā, jau pusceļā man visu laiku nācās sev uzdot jautājumu- vai ir vērts skatītes arī nākamo sēriju? Un katru reizi sev iestāstīju- a ja nu tagad aizies? Kā izrādās- visu laiku sevi mānīju. Nu labi- ne visu laiku. Bija pusotra sērija ar aizgāja. Pārējais bija vairāk uz to- kā nu būs, kā dzīvosim, kā mīlēsim, kā bērnus audzināsim? Tāds mājsaimnieču dramatisms.

Kāds vēl atceras, kā seriāls sākās? Ka tur bija spiegu dubultspēles, teroristu ķeršana, spriedze katrā metrā, prezidenta gandrīz uzspridzināšana bunkurā, galvenā noziedznieka ierašanās ASV, sliktā prezidenta novākšana ar pelnutrauku(?)? Bija ar ko paātrināt sirdspukstus.

Šajā sezonā…. šajā sezonā praktiski nebija nekas no tā, ar ko Homeland paņēma iepriekš. Vienmuļi, līdz ar to interesi nomācoši notikumi, savstarpēja rīvēšanās kantora žurku līmenī, un pamatīgs uzsvars uz ģimeniskām saitēm un draudzību. Un kāpēc? Vai tad tika sagatavota augsne kaut kam grandiozam priekš piektās sezonas? Nē! Vai pēc kāpinājuma ar notikumiem vēstniecībā to noturēja līdz beigām? Nē! Vai ir vērts gaidīt nākamo sezonu? Arī nē.

Es nezinu kam ir jānotiek, lai skatītos arī piekto sezonu. Protams, var jau atgriezt notikumus vecajās sliedēs, bet tad vajag kaut ko pavisam jaunu, svaigu un brīvu no šīs sezonas pinekļiem. Kaut ko tādu, kas ļautu šo seriālu atkal saukt par psiholoģisku, spriedzes un spiegu trilleri.