homeland3

Oriģinālnosaukums: Homeland
Valsts: ASV
Žanrs: Drāma/Detektīvs/Spriedzes
Lomās: Claire Danes, Damian Lewis, Morena Baccarin, Jackson Pace, Mandy Patinkin, Rupert Friend.
Gads: 2013

Par seriālu-
Seržants Nikolass Brodijs pēc ilgstoši pavadīta gūsta Irākā tiek atbrīvots un pārvests mājās kā varonis. Tikai viņa varonībai īsti nespēj noticēt CIP īpašā aģente Kerija Matisone, kuras nojausma liek viņai pievērst Brodijam īpašu uzmanību.


Laikam jau šis apraksts piemērotāks būtu seriāla pirmajai sezonai, kad šie notikumi vēl tikai sāka savu gaitu. Bet bailēs no pasacīšanas priekšā tiem, kuri vēl ir tikai kādas sezonas sākumā vai vispār seriāla skatīšanās sākumā, labāk šo seriālu aprakstīt ar sausu pirmās sezonas ievadiņu. Tā, lai saglabājas intriga un skatītprieks.

Un jāsaka, ka skatītprieks šajā seriālā tiek saglabāts visu laiku. Ja vēl man pirmās divas sezonas īsti nesanāca noskatīties no A-Z (kādu sēriju nācās izlaist), tad trešo (pagaidām pēdējo) es katru sēriju gaidīju ar vieglu dīdīšanos krēslā. Jo amerikāņiem izdevies ļoti labs spiegu gabals.

Un tas nekas, ka pamatideju viņi aizņēmušies no izraēliešiem. Rezultāts ir ļoti labs un es varu tikai pievienoties tiem daudzajiem skatītājiem, kritiķiem un balvu dalītājiem, kuri šim seriālam ir devuši augstu vērtējumu.
Un kā nu ne- ne tikai aktieri savu darbu veic uz bravo un bis. Arī pats seriāls ar saviem negaidītajiem pavērsieniem un ”kas nu šoreiz aizies ne tā kā plānots” gājieniem spēj skatītājos noturēt nemainīgi augstu interesi. Un saprast, ka viena notikuma beigas var nebūt nekādas beigas. Varbūt, ka tas būs sākums. Varbūt, ka pat kaut kam grandiozam. Un arī trešās sezonas beigas pilnīgi noteikti varēja būt beigas. Bet tikpat labi tas varēja būt smalks gājiens (kāds ne reizi vien te jau piedzīvots), lai nākamo, nu jau ceturto, sezonu iesāktu un turpinātu ar tikpat aizraujošām spiegu spēlītēm.

Es neatradu oficiālu seriāla latviskojumu, tāpēc ieliku tādu, kas trāpījās kādā no latviešu saitiem (laikam tiešs tulkojums no krievu varianta), kas tīri labi atspoguļo seriāla būtību.

Seriāls Svešais starp savējiem/Homeland noteikti ir tas seriāls, var skatīties un nebūs jāviļas. Un noteikti gribēsies nepacietīgi dīdīties krēslā gaidot jaunas sērijas un jaunu sezonu.

Seriāla vērtējums: 10/10
Citu seriālu vērtējumi ir atrodami seriālu sadaļā.