Oriģinālnosaukums: Stalk.
Valsts: Francija
Žanrs: Spriedzes
Režisori: Simon Bouisson un Victor Rodenbach
Lomās: Théo Fernandez, Carmen Kassovitz, Pablo Cobo, Manon Valentin, Clément Sibony, Aloïse Sauvage
Gads: 2019

Par seriālu
Luka iestājas prestižā augstskolā, bet jau pirmkursnieku iesvētībās pamanās izcelties un nonāk vecāko kursu audzēkņu nežēlestībā. Nolēmis viņiem atmaksāt, Luka liek lietā savas zināšanas un talantu, lai uzlauztu visu iesaistīto ierīces un atklātu viņu noslēpumus. Bet pamazām viņa atmaksa iziet no kontroles un nu jau no noslēpumainā Stalkera baidās visa augstskola un par viņu sāk interesēties skolas vadība.

Šobrīd man ir mazs hobijs- atrast to filmu vai seriālu, kuru fragments man uzpeld instagramā. Nezinu kur un kā tie instagrama algoritmi strādā, bet ik pa laikam tur iegriežoties, redzu dažus filmu vai seriālu fragmentus. Bez nosaukumiem, bez iesaistīto aktieru vārdiem. Ja fragments uzrunā, tad mēģinu viņu atšifrēt. Tieši šādi notika ar šo seriālu Stalkeris.

Protams, nenoliedzams pluss vēlmei noskatīties, bija tas, ka seriāls ir īss un ar īsām sērijām- vien 20 minūtes katra. Man, kā cilvēkam, kurš pie ekrāna nespēj ilgi nosēdēt, šis likās labs variants. 10 sērijas pa 20 minūtēm- ātri un bez piepūles.

Pats seriāls vairāk ir domāts jauniešu auditorijai- mazliet apspēlē apbižoto un apbižotāju tēmu, parāda privātās dzīves neaizskaramības jautājumu un vēl tas, ka ne visu spēj kontrolēt un agri vai vēlu groži no rokām izšļūk… un tad mēslus savākt ir teju neiespējami.

Var jau būt, ka dažbrīd tas viss tika pārspēlēts ar dažādām neveiklībām vai burvju trikiem, bet tā pamatdoma tika cienīgi aizvadīta līdz pirmās sezonas beigām. Manuprāt, pat ar labu potenciālu otrajai sezonai. Diemžēl, bet otrā sezona bija diezgan vāja- šoreiz Luka pats bija spiests iejusties medījuma lomā, bet ne tas nokāva interesi. Vairāk tas, ka notika haotiska mētāšanās un pārāk liela bezjēdzība ar apspēlēto domu- stalkot visus un izspiest naudu. Nezinu vai ir/būs turpinājums, bet šaubos, ka no šī stāsta un šī sastāva vēl ko sakarīgu varētu izspiest.

Pirmo sezonu varētu pat ieteikt. Tāda eiropeiskāka gaisotne un mazliet savādāka noskaņa, kā pēc amerikāņu seriāliem. Varbūt programmētājiem te būtu bilstams kāds biezāks vārds, bet cilvēkiem parastajiem šī sezona varētu patikt. Otro sezonu gan katrs uz savu atbildību.

Filmas vērtējums: 7/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.