Muskeeters

Oriģinālnosaukums: The Musketeers
Valsts: Lielbritānija
Žanrs: Drāma
Lomās: Luke Pasqualino, Santiago Cabrera, Tom Burke, Howard Charles, Peter Capaldi, Alexandra Dowling, Maimie McCoy
Gads: 2014

Par seriālu-
Aleksandra Dimā darba ekranizācija, kurā D’Artanjans kopā ar trim musketieriem iekuļas visdažādākajos piedzīvojumos un veic valstiski svarīgus uzdevumus.

Uzreiz teikšu, ka seriālam ir tikai virspusēja līdzība ar tiem 17.gadsimta literārajiem varoņiem, kurus radīja Aleksandrs Dimā. Jā, ir vārdi, uzvārdi, vietas, romantiskas un naidīgas attiecības. Bet viss pārējais vairāk vai mazāk ir piedomāts. Faktiski šo varētu dēvēt par tādu kā franču detektīvu, jo gandrīz katrā sērijā viņi cenšas atrast kādu vainīgo vai atklāt kādu noslēpumu, kurš draud teju vai iznīcināt visu pasaules kārtību. Protams, tas viņiem izdodas. Jo citādi mēs netiktu pie otrās sezonas, kura, kā raksta internets, tiekot jau uzņemta un ekrānus daiļos nākamā gada sākumā.

Visā visumā jāsaka, ka tīri skatāms seriāls, bet tas laikam tāpēc, ka mana vājība ir kostīmfilmas ar seniem un ne tik seniem laikiem.
Droši vien autentiskākus (tuvāk grāmatai) notikumus prasošāks skatītājs pukosies, bet, ja ir vēlme pēc vienkārša tā laika kino, kur notikumi risinās gana dinamiski un tēli sevi parāda pietiekami labi, tad seriāls ir priekš jums. Jā, arī tā laika Francija ir gana labi padevusies.

Vēl runājot par tēliem. Ja par trim musketieriem nes neko sliktu neteiktu, tad D’Artanjans gan padevies tāds puišelisks. Jā, saprotu, ka viņš ieradās Parīzē kā zaļš gurķis, bet ar seriāla tipu viņš īsti neasociējas. Protams, pierast var, bet tomēr. Filmā ”Snowpiercer” viņš labāk iederējās.
Lai nebūtu tikai pārmetumi, tad teikšu, ka īpaši iet pie sirds karalis un kardināls.

Baidos sameloties, bet laikam katrā sērijā parādās arī kāds ”viesspēlētājs” no malas- piemēram, Jason Flemyng un Vinnie Jones.

Kopsavilkums ir pavisam vienkāršs- ja nav īpaši augstas prasības un ir vēlme pēc labi sagremojamas izklaides, tad Musketieru pirmā sezona būs laba izvēle. Desmit sērijas paies nemanot. Un kas zina- varbūt, tāpat kā man, būs vēlme gaidīt arī otro sezonu.

Seriāla vērtējums: 7/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.