Oriģinālnosaukums: Gangs of London
Valsts: Lielbritānija
Žanrs: Grāvējs/Krimināla
Lomās: Ray Panthaki, Joe Cole, Lucian Msamati, Sope Dirisu, Michelle Fairley, Colm Meaney
Gads: 2020

Par seriālu
Ir nogalināts Londonas noziedzīgās pasaules viens no varenajiem- Fins Volless. Viņa ģimene ar vecāko dēlu Šonu meklē slepkavas. Un, lai arī Fina padotie ir gatavi pieņemt Šonu, kā savu vadoni, viņiem nepatīk, ka Šons ir pārņemts ar atriebību un nevēlas turpināt biznesu, kamēr nav atrasts tēva slepkava.

Man patīk seriāli, kuri ir īsi- tad vismaz ir cerība, ka tajās retajās pauzēs es pagūšu pievārēt visu sezonu un nebūs jāpamet pusratā. Šoreiz par labu skatīšanai nospēlēja tieši šī seriāla deviņas sērijas. Likās, ka tas ir tieši tāds daudzums, lai man izdotos īsajos starpbrīžos noskatīties visu sezonu. Te jāsaka pat vairāk- meklēju pauzītes, lai varētu noskatīties visu. Aizrāva! Tā aizrāva un ierāva, ka biju pamatīgi pārņemts ar šo stāstu, tā varoņiem un likteņiem. Pēc beigām biju mērenā apjukumā- ir tik labi, ka neprasās otrā sezona (it kā sola) vai arī ir tik slikti, jo beidzās pirmā.

Mīklainos apstākļos tiek nogalinās noziedzīgās pasaules viens no vadošajiem- Fins Volless. Arī viņa šoferis ir pazudis. Tikmēr viņa vecākais dēls Šons, kurš pēc tēva nāves kļūs par šo bandu līderi, ir pārņemts ar atriebes kāri un visiem padotajiem cieši piekodina veltīt visas pūles slepkavas meklēšanā un iesaldēt savus biznesus. Daudzi ar to nav mierā un ir gatavi slepus, aiz Šona muguras, turpināt savas noziedzīgās darbības. Tajā pat laikā ar Šona darbību nav mierā noslēpumainie investori, kuri viņa tēva biznesā ieguldījuši milzīgas summas.

Jau liekas, ka Fina slepkavas neizdosies atrast un visi pūliņi nonākuši strupceļā, kā nejauši Šonam palīdz Eliots- kāds viņa organizācijā strādājošs sīks darbonis. Viņam izdodas īsā laikā iegūt Šona uzticību. Un tas nepatīk citiem.

Seriāls ”Londonas bandas” savu šovu sāka uzreiz- bez nekāda iesildīšanās vai kādas nebūt prelūdijas. Jau pirmajā sērijā skatītājiem diezgan atklāti tika parādītas kārtis, lai būtu skaidrs kas ar ko spēlē. Protams, līdz galam skaidrību neparādīja. Toties jau pirmajā sērijā parādīja, ka viņiem ir piesaistīts ļoti labs tuvcīņu speciālists un teju katrā sērijā varam gaidīt izsmalcinātus roku vēzienus un sadzīves priekšmetu vicināšanu nolūkā kādam nodarīt gauži. Un gauži te tika darīts daudz un daudziem. Un nemaz i neslēpās- kārtīgi tuvplāni ar acu izspiešanām vai galvas nošaušanām. Piebilde- tas viss tika darīts ar glanci.

Runājot par pēdējo- te nu bija viens no tiem mīnusiem, kurus negribētu pieminēt, bet nākas- dažreiz viņiem sanāca nelieli brāķi. Un viens no tiem bija snaiperu scēnā. Vēl pašā stāstā dažas vietas bija nepārdomātas, bet kopumā jāsaka, ka seriāls ir vareni jaudīgs- interesants, labi pārdomāts un ļoti dinamisks.

Papildprieks ir par sezonas noslēgumu- tas izdevās ļoti labs un ne mirkli nebija jādomā, ka te mēģina kaut ko noslēgt vai kaut ko sagatavot nākamajai sezonai. Iederīgi un pārdomāti.

Seriāla vērtējums: 9/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.