kinopoisk.ru

Oriģinālnosaukums: Klondike
Valsts: ASV
Žanrs: Vēsturisks/Piedzīvojumi
Lomās: Abbie Cornish, Marton Csokas, Ian Hart, Richard Madden, Sam Shepard, Tim Roth
Gads: 2014

Par seriālu-
Ir 19.gadsimta beigas un divi skolasbiedri nolemj piepildīt savus sapņus- dodas bīstamā, bet aizraujošā ceļojumā uz Jukonu rakt zeltu.

kinopoisk.ru

Šo laikam par seriālu nevajadzētu saukt, bet ja jau visur viņš tāds figurē, tad lai paliek. Manuprāt, šo varētu saukt par daudzsēriju mākslas filmu. Un pat ar tām daudzsērijām ir tā kā ir- it kā skaitās trīs sērijas, bet gala beigās visur tāpat figurē sešas. Bet tās jau ir tikai tehniskas nianses. Svarīgākais jau ir pats pildījums.

Un pildījumā šoreiz ir Ridlija Skota producēts stāsts par Bilu Haskilu (spēlēja Troņu spēles Robs Stārks- Richard Madden) Zelta drudzi Klondaikā. Nedaudz arī par Džeku Londonu. Bija vēl Sems Šepards kā mācītājs, Tims Rots kā sliktais un daudzi citi.

kinopoisk.ru

Tā, ka varētu kliegt un spiegt par seriālu, tā neteikšu. Vienkārši man šī tēma tāda tuvāka sirdij, tāpēc arī patika. Un tāpēc arī gaidīju nākamās sērijas.

Te gan gaidīšanas procesā mana patikšana atslāba, jo katra nākamā sērija kaut ko pazaudēja no tā piedzīvojumu gara un jaunības neprāta, kas burtiski parāva līdzi pirmajā sērijā.
Pēc tam likās tāds kā mēģinājums spēlēt uz kādām nebūt dziļām jūtām un zemapziņas atziņām. Tik īsti negāja kopā ar tās pilsētiņas un tās satelītu- racēju nometni. Pārāk jau nu primitīva vide augstām domām un dziļām jūtām.

kinopoisk.ru

Lai arī epizodiski pavīdēja kaut kas no tā, uz ko šis darbs būtu spējīgs, ja to vairāk apčubinātu. Gluži tāpat kā Tima Rota spēlētais vietējais bezsirdis- ja Timam dotu vairāk vaļas, tad ar sešām sērijām nepietiktu. Un nešaubos, ka arī azarts nepazustu.
Bet nedeva. Laikam te pie vainas vēlme šo stāstu pasniegt kā daļu no vēstures- par īstiem personāžiem īstā Klondaikā. Tā bija un neviens arī nestrīdas pretī. Vien skatās un izbauda to dažu laimīgo priekus, kuri visā tajā spēja atrast kādu zelta kriksīti.

Seriāla vērtējums: 8/10
Citu filmu un seriālu vērtējumi ir atrodami seriālu sadaļā.