Hamarinn

Oriģinālnosaukums: Hamarinn
Valsts: Islande
Žanrs: Drāma/Mistika/Detektīvs
Lomās: Björn Hlynur Haraldsson, Dóra Jóhannsdóttir, Hilmar Jonsson, Maria Ellingsen
Gads: 2009

Par seriālu-
Kādā Islandes pilsētiņas nomalē tiek veikti sagatavošanās darbi, lai noārdītu klinti- pēc vietējo iedzīvotāju domām svētvietu. Īsi pirms darbu sākšanās neizskaidrojamā veidā no klints nokrīt ekskavators ar šoferi. Jauniņai policistei uztic veikt izmeklēšanu un palīgos nozīmē pieredzējušāku kolēģi. Izmeklēšanas gaitā pamazām atklājas, ka ne viss, kas notiek saistībā ar klinti ir izskaidrojams.

Šim seriālam bija divi plusi- mistika islandiešu gaumē un tikai četras sērijas, tāpēc arī iesāku to skatīties.

Nevarētu teikt, ka mistika un aktieri spēja parādīt sevi no labākās puses, bet bija pietiekami interesanti, lai turpinātu un pabeigtu šo miniseriālu. Katrā ziņā līdz pat pēdējai sērijai skatītājam ir ļauts domāt visu ko- gan par mistiskiem klints aizstāvjiem, gan mazā zēna neparastām spējām, gan mazās pilsētiņas iedzīvotāju ciešo saistību vienam ar otru. Galarezultāts? Nu, tas būtu pašiem jāredz, jo izstāstīts fināls ir sabojāts fināls. Vienalga cik labs seriāls vai filma būtu.

Notikums ar nokritušo ekskavatoru un tā kabīnē esošo cilvēku, Helgem izbojā atvaļinājumu. Viņam jādodas palīgā jaunajai izmeklētājai Ingai. Helgem palīdz tas, ka viņš šajā pilsētiņā ir uzaudzis un visus pazīst. Bet līdz ar to viņam ir smagāk noskatīties to ciešanās.
Helge un Inga soli pa solim virzās uz lietas atrisinājumu, pat neskatoties uz to, ka priekšniecība vēlas šo lietu slēgt.

Neskatoties uz to, ka aktieri dažbrīd spējēja tikpat stīvi kā latviešu seriālu varoņi, tomēr pievilka tas ziemeļnieciskais skarbums un vēlme piedalīties tajā misticisma atklāšanā (vai neatklāšanā). Bet ar to pēdējo sanāca čābiskāk- es teiktu, ka šo kārti tā arī neviens neizspēlēja. It kā parādīja, it kā iekārdināja, bet beigās atstāja neizspēlētu. Žēl, varēja sanākt daži interesanti pavērsieni sižetā.

Vai es ieteiktu skatīties? Jā, ja jums ir brīvāks laiks un nav augstas pretenzijas pret seriālu.

Seriāla vērtējums: 7/10
Citu filmu un seriālu vērtējumi ir atrodami seriālu sadaļā.