Oriģinālnosaukums: Warrior
Valsts: ASV
Žanrs: Drāma/Grāvējs/Vēsturiska
Lomās: Andrew Koji, Olivia Cheng, Jason Tobin, Dianne Doan, Kieran Bew, Dean Jagger, Joanna Vanderham, Tom Weston-Jones, Hoon Lee
Gads: 2019

Par seriālu
Nabadzīgs ķīniešu migrants O-Sams, līdz ar citiem saviem tautiešiem, ierodas sapņu zemē Amerikā. Jau drīz vien pēc izkāpšanas krastā, viņš iekuļas cīņā, kurā labi nodemonstrē cīņas mākslu. Līdz ar to viņš nonāk pie ietekmīgākā ķīniešu klana Hop-vei. Pierādījis sevi kā ļoti labu cīņas mākslu pārzinātāju, O-Sams tiek uzņemts klanā.
Bet īstais iemesls, kāpēc viņš ieradies Amerikā, ir viņa māsa. Viņš vēl nezina, ka māsa ir Long-dzī klana vadoņa sieva. Long-dzī ir Hop-vei niknākie sāncenši un ienaidnieki.

Pietika ar Brusliju (viņš skaitās kā idejas tēvs) un kostīmfilmu, kā man bija skaidrs- seriāls ir jāredz. Protams, cerēju arī uz labu izkaušanos austrumu stilā. Lai arī viss kopā bija mazliet vienkārši, var redzēt, ka ļaudis centās un rezultāts ir tīri pieklājīgs. Kaušanās bija daudz. Šaušana ar mazliet. Asinis kā kārtīgā lopkautuvē un vēl pikantas ainas teju katrā sērijā. Skatāmi un izklaidējoši.

Patika galvenā varoņa noietais ceļš pirmajā sezonā- pārliecinoši, viļņveidīgi un beigās ar labu ceļavēju otrajai sezonai. Tiesa, mazliet nesapratu to ceļavēju, bet to atstāšu jaunajai sezonai, gan jau parādīs kāpēc tā un kāpēc šā.

Pārējie tēli arī labi sevi parādīja, katram ir sava loma un prieks, ka viņi nemīcās uz vietas – kāds iet augšā, kāds krīt lejā un vēl dažiem ir savi noslēpumi, kurus citiem labāk neatklāt.

Nezinu cik liela ir Brūsa Lī ietekme seriāla gaitai, bet patīk vērot, kā ik pa laikam parādās kaut kas no viņa filmām- tādi mazi sīkumi, detaļas, kuras neko daudz nenozīmē, bet jaunības dienu sirsniņa mazliet ietrīcas.

Iesaku ikvienam, kuram patīk deviņpadsmitā gadsimta vidus stilistikā ieturēta mežonīga Čainatauna ar austrumu cīņām un nežēlīgu cīņu par vietu zem saules.

Filmas vērtējums: 8/10
Citu seriālu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.