iZombie Poster

Oriģinālnosaukums: iZombie
Valsts: ASV
Žanrs: Drāma/ Krimināla/ Komēdija
Lomās: Rose McIver, Robert Buckley, Malcolm Goodwin, Rahul Kohli, David Anders, Hiro Kanagawa
Gads: 2015-

Par seriālu-
Olīvija Mūra ir topošā daktere un visnotaļ labi veicas studijās. Ir arī līgavainis un nolikts kāzu datums. Dzīve sagriežas ar kājām gaisā pēc kādas ballītes, kurā Olīviju savaino kāds zombijs. Tagad Olīvija ir zombijs un, lai nepārvērstos par briesmoni, viņai ir jāēd cilvēka smadzenes. Un kur gan vēl labāk un vieglāk mediķim ir tikt pie smadzenēm kā morgā. Bet smadzeņu ēšanai ir blakusefekti.

Tā kā iepriekšējais seriāls Mūžība beidzās gan kā pirmā sezona, gan kā seriāls vispār, tad bija jāpameklē kas līdzīgs. Tāds pats viegls, tāds pats ar nelielu kriminālu piegaršu, tāds pats neko īpašu neprasošs. Atradās Es, zombijs/ IZombie- 1.sezona ar 13 sērijām.

It kā jau nekas īpašs- dzīvo cilvēki un līdzās viņiem ir arī zombiji. Un daži cilvēki tiek inficēti. Vēl daži kļūst par menu sastāvdaļu. Ir kāds labs un ir kāds ļauns. Viss vienkāršs un bez īpašām pretenzijām.

Bet ar nelielām odziņām. Viena odziņa bija tā smadzeņu ēšana, izrādās tur nāk līdzi arī blakusefekts- tiklīdz zombijs apēd kāda upura smadzenes, tā viņš gandrīz vai kļūst par upuri. Prot upura valodu, zināšanas, pārņem fobijas, kļūst par homoseksuāli, utt. Bet tas tikai uz laiku. Un piedevām vēl redz vīzijas- īsus uzplaiksnījumus no upura dzīves, kas nedaudz tuvina nozieguma atminējumam. Vismaz tās redz Olīvija, kas nejauši, ar šo vīziju palīdzību, palīdz izmeklētājam atklāt noziegumu. Tā kā vienīgais, kas Olīvijas īpatnību zina, ir viņas priekšnieks, tad izmeklētājam viņa sastāsta kaut ko par vīzijām un gaišredzību. Izmeklētājam tas vienalga- galvenais, ka ir atklāts noziegums.

Un tā katru sēriju jauns noziegums, jauns upuris un jauna smadzeņu deva. Piebildīšu- tā smadzeņu ēšana ir sekundāra. Uz šķīvjiem nekas vemšanu rosinošs nav. Paralēli tam iet arī galvenās varones ”cīņa” ar sevi, savu līgavaini (tip- romantiskā līnija) un slikto zombiju, kurš nolēma kļūt par biznesmeni un piedāvā smadzeņu maltītes ar piegādi. Tā kā pieprasījums ir liels, tad attiecīgi piedāvājumam ar jāspēj sekot.
Jāsaka, ka viss ir vienkārši un bez īpaši sarežģītiem sižetiskajiem labirintiem.

No aktieru sastāva man acīs iekrita divi- sliktais zombijs un Olīvijas priekšnieks. Pirmais sanācis īpaši labs- ciniķis ar humoru.
Ja vēl Olīvija būtu katrā sērijā tāda, kā viņai sanāk ik pa brīdim paspīdēt, tad varētu pat teikt, ka seriāls būtu galvastiesu pārāks par šobrīd paveikto. Arī humors ik pa laikam parāda, ka potenciāls ir, bet īsti likt lietā to neviens nemāk vai negrib.

Tā jau viss bija labi- vēlme palīdzēt policistam (starp citu- te arī varēja būt veiksmīgāks tēls), atklāt noziegumus, salāpīt savu dzīvi un pie reizes pabojāt nervus sliktajam. Gandrīz vai labs seriāls. Nē, tas ir labs seriāls, bet līdz dailei un spozmei vēl pietrūkst. Varbūt otrajā sezonā? Būs jāpaskatās.