DaVinci

Oriģinālnosaukums: Da Vinchi’s Demons
Valsts: ASV
Žanrs: Drāma/ Fantastika/ Piedzīvojumi
Lomās: Tom Riley, Laura Haddock, Elliot Cowan, Gregg Chillin, Blake Ritson, James Faulkner, Hera Hilmar
Gads: 2013.-2014.

Par seriālu-
Da Vinči ir jauns florencietis, kurš vēl tikai apgūst savu talantu. Pateicoties tam un vēl savai neatlaidībai, viņš iegūst Florences valdnieku Mediči labvēlību. Bet reizē ar Mediči labvēlību viņš tiek ierauts arī cīņā ar valdnieka ienaidniekiem.

Bet tā nav vienīgā Leonardo cīņa- viņam vēl jāgūst skaidrība gan par savu pagātni, gan nākotni. Un šī cīņa ir daudz aizraujošāka un arī bīstamāka.

Šis seriāls man pielipa līdz ar pirmo sēriju. Kaut kas uzrunāja tā, ka sapratu- jāskatās pat neskatoties uz to, ka tālāk varētu arī nebūt interesanti.
Tā arī pirmā sezona pagāja kā pa viļņiem- brīžam patika, brīžam ne. Bet skatīšanās apņēmību tas nemazināja. Tāpat turpināju skatīties pat neskatoties uz to, ka gandrīz katrā sērijā sāka likties- seriāla veidotāji sen savu pavedienu ir pazaudējuši un visu savu haosu pietušē ar mistikas piedevām. Te Leonardo pazūd laiks, te viņam parādās šādi un tādi tēli, te vēl mamma un vanags. Saprotu, ka tas bija vajadzīgs kādiem tālākiem nodomiem, bet tā, ka gandrīz katrā sērijā…

Tikai nepārprotiet- tas viss bija pieņemami. Jāsaka, ka bija pat tīri interesanti, jo nebija visu laiku jādomā par vēsturisko precizitāti vai kādām nebūt atsaucēm uz laikabiedriem. Visu varēja izskaidrot ar opija pīpi, vīzijām un murgiem. Kas gala beigās nebija nemaz tik traki.

Laikam tā arī pirmā sezona pagāja- salīdzinoši mierīga un ar retām kaujām.

Toties otrā sezona bija ieslēgusi jaunu ātrumu- sāk parādīties jau ne tikai azarts, izteiktāki piedzīvojuma elementi, erotika un asinis. Arī pats Leonardo šeit bija vairāk kā galvas tiesu pārākais gudrinieks, kuru vada ne tik daudz vīzijas, cik paša atklāsmes un asais prāts. Protams, staigāšana pa aizkapa valstību bija izņēmums, bet neteiksim, ka slikti sanācis.

Otrā sezona neapšaubāmi pacēla seriāla vērtējumu- dzīvošanās pie Amerikas indiāņiem un mēģinājumi atrast Dzīves grāmatu, atsvēra iepriekšējo lēno mīcīšanos uz vietas. Jā, Mediči ar nebija aizmirsti- viņiem galmā ar bija ar ko noņemties un tās nebija tikai vienkāršas galma intrigas. Te bija gan klope, gan erotika, gan kāds mironītis piedevām.

Pirmā sezona mūs priecēja ar astoņām sērijām. Otrā- ar desmit. Arī trešā, kuru rādīs 2015.gadā, sola mums desmit sērijas. Un arī trešo es noteikti skatīšos. Galu galā otrā sezona aizsāka tik daudz stāstus, bet nobeigti nav neviens. Saintriģēja.

Seriāla vērtējums: 8/10
Citu seriālu apskati vērtējumi ir atrodami seriālu sadaļā.