Oriģinālnosaukums: Banshee
Valsts: ASV
Žanrs: Krimināls/Drāma/Grāvējs
Lomās: Antony Starr, Ivana Milicevic, Rus Blackwell, Ben Cross
Gads: 2013-

Par seriālu-
Banši ir neliela pilsēta Pensilvānijas štatā uz kurieni devās Lukas, kurš nule iznācis no cietuma dodas meklēt savu pārinieci ar dimantiem. Jau pirmajā dienā viņš nokļūst konflikta epicentrā, kurā divi uzbrucēji nogalina jauno pilsētas šerifu, kurš tāpat kā Lukas nupat ieradās pilsētā. Lai realizētu savu plānu, Lukas piesavinās šerifa identitāti.


Laikam tikai otrajā vai trešajā sērijā sajutu, ka ir vērts skatīties arī nākamās sērijas. Jo sākumā, lai arī gan doma, gan vide bija ļoti pateicīga labam sižetam, viss notika pārāk samāksloti. Nespēja pārliecināt ne pilsētiņas pats sliktais, ne jaunizceptais šerifs, ne arī viss pārējais. Visiem un visam kaut kas pietrūka.

Vienīgais, kas nepietrūka bija sekss, vardarbība un līķi. Tas bija pieklājīgā daudzumā katrā sērijā. Un jo vairāk tuvojās sezona beigām, jo vairāk bija klopes, seksa, līķu… lai gan nē- tas viss bija pieklājīgā daudzumā katrā epizodē.

Un klopes jau nebija tādas vienkāršas- iesit pa muti un pasaki kādu skarbu vārdu. Te bija daudz skarbu vārdu un ļoti nežēlīgas klopes. Ar acu izspiešanām, vaļējiem lūzumiem, griezumiem, kodumiem, nogrieztiem krāniņiem…

Bet neskatoties uz to visu, seriāls pamazām ieskrējās un jau sezonas viducī bija pat diezgan liels azarts- un kas notiks tālāk? Nezinu, varbūt pie vainas ir parastā pieķeršanās seriālu varoņiem un stāstam. Varbūt. Bet ievilka.

Protams, dažbrīd prasījās kāds krasāks pavērsiens vai vismaz kāda varoņa stāsta tālāka attīstība. Bet, diemžēl, tas izpalika. Pietrūka tas, kā dēļ Lukas uzvilka šerifa formu. Tāpat pietrūka Proktera ļaunuma impērijas stāsts. Saprotu, ka ne visu mazpilsētas burvību var parādīt desmit sērijās, bet amīšu kopiena, maza pilsētiņa, indiāņi, šerifs, kuram patīk vardarbīgi situāciju risinājumi, kolorītais ķīniešu hakeris…. katrā ziņā augsne ir laba un otro sezonu gaidīšu ar nepacietību un pamatotām cerībām.

Seriāla vērtējums: 8/10
Par pārējiem seriāliem var lasīt seriālu sadaļā.