TyrantOriģinālnosaukums: Tyrant
Valsts: ASV
Žanrs: Drāma/ Spriedzes
Lomās: Adam Rayner, Ashraf Barhom, Fares Fares, Justin Kirk, Sibylla Deen, Jennifer Finnigan
Gads: 2014

Par seriālu-
Basams jau divdesmit gadus dzīvo Amerikā un viņam ir gan darbs, gan mīloša ģimene. Viss ir tā kā kārtīgās amerikāņu ģimenēs jābūt. Tikai paredzamais brauciens uz Basama dzimteni ir ienesis viņa ģimenē nelielu spriedzi. Jo visus šos gadus viņš ir centies izvairīties no savas iepriekšējās dzīves un sava tēva- bagātās arābu valsts Abbudinas ilggadējā valdnieka.

Man ar seriālu atrakstīšanu blogā neiet- ir iekrājies paprāvs sarakstiņš ar pirmajiem iespaidiem un pēcsezonas sajūtām, ka paliek bail- vienā brīdī to būs tik daudz, ka nāksies vai nu dzēst ārā, vai arī publicēt un tad blogs kādu brīdi būs seriālblogs. Pamazām jau tas vezums ir jāizkustina un labs iemesls tam ir seriāls Tirāns/ Tyrant.

Tirāns/Tyrant notikumi sākas ASV, kur bērnu dakterim ir izvēle- doties ar savu ģimeni uz Tuvajiem Austrumiem, lai apmeklētu sava brāļadēla kāzas vai arī turpināt izvairīties no savu vecāku ģimenes. Parastā situācijā tas nebūtu tik grūti, bet, ja tēvs ir bagātas arābu valsts valdnieks, kas savu valsti nepārvalda ar tām demokrātiskajām metodēm, tad tas mazliet visu sarežģī. Pie tam jaunākajam dēlam ir citas domas un ne tās labākās bērnības atmiņas kā dēļ viņš jau sešpadsmit gadu vecumā aizmucis no mājām uz Ameriku.

Tagad atgriežas dzimtenē. Lai arī viņam liekas, ka kāzas paies ātri un viņš spēs arī turpmāk vadīt savu dzīvi Amerikā, sākas notikumu virkne, kurā tiek ierauts arī Basams ar savu ģimeni.

Pagaidām, seriāla sākumā (noskatījos pirmās divas sērijas), viss norisinās tā, lai skatītājam nebūtu garlaicīgi- ātri sākas dažādu notikumu virpulis, kurā tā vien izskatās, ir ierauti visi un tāpat visiem ir kāds skelets skapī. Vai arī vairāki. Skapji.
Vismaz tās atmiņu ainas parāda, ka arī bagātie raud.

Pagaidām gan vēl visas kārtis nav atklātas, bet ir parādīts pietiekami, lai varētu teikt- būs labi. Vismaz pirmās sezonas desmit sērijām noteikti vajadzētu pietikt pulvera. Kā nekā- vide, kur izvērsties ir (amerikānis Tuvajos Austrumos), cilvēki ar varu un ambīcijām ar netrūkst (vecākais brālis Džamals, viņa sieva, tēvocis armijnieks), teroristi, žurnālisti, tad vēl dēliņš tāds praidisks (hmm, arābu zemē)… redzams, ka resursu idejām vajadzētu pietiek. Pietikt, lai uztaisītu ne tikai kādas ģimenes drāmu, bet tādu globālāku ģeopolitisku trilleri.

Tagad tik jācer, ka nesalaidīs dēlī ar pārlieku lielo vēlmi pielāgot to visu amerikāņu skatītājam.