The-Strain

Oriģinālnosaukums: The Strain
Valsts: ASV
Žanrs: Drāma/ Zinātniskā fantastika/ Šausmas
Lomās: David Bradley, Sean Astin, Kevin Durand, Corey Stoll, Richard Sammel,
Gads: 2014

Par seriālu-
Ņujorkas lidostā piezemējas lidmašīna, kura ne tikai neatbild uz dispečeru zvaniem, bet ir arī aizdomīgi klusa. Izsaukto specdienestu vidū ir arī epidemiologs Gudvaizers ar savu komandu. Pamazām notikumu attīstība parāda, ka visi 200 lidmašīnas pasažieri bija inficēti ar vampīra vīrusu, kas apdraud cilvēces pastāvēšanu.

Pirmais bija grāmata. Pēc tam bija (ir) seriāls. Ok, vēl pa vidam bija arī komikss, bet ne tas ir galvenais. Galvenais ir tas, ka Giljermo del Toro izdevās savu grāmatu (precīzāk- triloģiju) pārnest uz mazajiem ekrāniem.
Ilgi jau viņam nācās pacīnīties, bet gala beigās trīspadsmit sērijas mēs šogad noteikti redzēsim. Un ja visas būs kaut uz pusi tik labas kā pilotsērija, tad noteikti sekos arī citas sezonas.

Un šis noteikti nav kārtējais stāsts par vampīriem. Vismaz neizskatījās, ka šoreiz meitene iemīlēsies vampīrzēnā, un visi dzīvos draudzīgi tālāk. Nē, te izskatās, ka iet uz visu banku. Un tā nākotne nebūt neizskatās rožaina.

Lidmašīnā no Berlīnes atlidoja pamatīgs skapis, kura saturam ir noteikts plāns un uzdevums. Un, kā var noprast, epidemiologam ar savu komandu nebūt tas neatvieglos dzīvi. Drīzāk otrādi- tagad sāksies neatmaksāts virsstundu darbs.

Pati seriāla nemīlīgā un mazliet šausminošā gaisotne tīri vai ar nazi griežama- gan tā spriedze, ka tūlīt tūlīt jau kaut kas notiks, vai arī tagad tas tūlīt tūlīt jau notiek ar ne pārāk estētisku baudījumu acīm, tu īsti nevari un negribi novērsties, bet ui kā gribās.

Protams, no pirmās sērijas jau nevar spriest par visu sezonu, bet tomēr- neizskatās, ka Giljermo del Toro atļausies kaut ko tik primitīvu vai klišejisku. Ja nu vienīgi, lai ar savu stilu to pasniegtu kā kaut ko jaunu, svaigu un pat ļoti iederīgu (vecais van helsings bija baigi labs).
Un pagaidām viss ir izdevies- pirmā sērija reāli piedūrās un ja būtu jāliek atzīme, tad nedomājot dotu desmitnieku. Viss ir uz bravo un biss- aktieri, vide, doma, teksti, vampīri, labie tēli, sliktie tēli, nodevēji…. īsāk sakot- jāskatās!