Marco Polo

Oriģinālnosaukums: MarcoPolo
Valsts: ASV
Žanrs: Vēsturiska drāma/ Piedzīvojumi
Lomās: Lorenzo Richelmy, Benedict Wong, Joan Chen, Remy Hii, Mahesh Jadu
Gads: 2014

Par seriālu-
Marco Polo kopā ar tēvu ir veikuši garu un ilgu ceļojumu, līdz nonākuši pie varenā hana Juaņu impērijas dibinātāja Hubilaja. Marco tēvam ir nepieciešama atļauja izmantot Zīda ceļu, bet tā kā viņš nav izpildījis hana prasību par katoļu priesteru nogādāšanu līdz viņa galmam, tad Marco Polo tiek atstāts kalpot varenajam hanam Hubilajam.

Kamēr gaidu DaVinči dēmonu nākamās sezonas uznācienu, tikmēr var iemest aci citā vēsturiskā seriālā- par slaveno Venēcijas ceļotāju Marko Polo.

Pirmā sērija atstāja labu iespaidu, lai arī bija sajūta, ka viņi centās pilotsērijā ielikt visu- ceļošanu, dabas stihijas, kaušanos, mīlēšanos, romantiku, nodevību…. Un jāsaka, ka tas ir labi. Skatītājam neliks garlaikoties. Protams, ja spēs manevrēt ar visiem tiem notikumiem, kurus 13.gadsimta hana galmā vien var sadomāt. Seriāla videorullītis (skat.zemāk) rāda, ka kaujas mākslu konsultanti ir labi strādājuši un būs pie kā papriecēt acis.

Faktiski visa pirmā sērija bija par septiņpadsmit gadus vecā Marko pirmo ceļojumu ārpus Venēcijas un nokļūšanu Mongoļu impērijā pēc trīs gadus ceļošanas. Tur viņš paliek kā tēva dotā ķīla un kļūst par vienu no hana galminiekiem. Spriežot pēc aktieru dalības katrā sērijā, un paša Marko Polo biogrāfijas (viņa ceļojums ilga 24 gadus) var noprast, ka visa pirmā sezona tiks pavadīta pie hana. Un gan jau nākamā arī.

Pozitīvi, manuprāt, ir tas, ka netiek iepīta maģija un mistika. Vismaz pagaidām. Cerams, ka tiks uzspiests uz realitāti un pie tā arī paliks.

Marco Polo pirmā sezonā ir desmit sērijas.