limitless

Oriģinālnosaukums: Limitless
Valsts: ASV
Žanrs: Drāma/ Zinātniskā fantastika/ Spriedzes
Lomās: Jake McDorman, Bradley Cooper, Jennifer Carpenter, Hill Harper, Mary Elizabeth Mastrantonio
Gads: 2015-

Par seriālu-
Braiens ir tipisks cilvēks, kuru varētu apzīmēt kā ”nekas”. Ne viņam ģimene, ne kārtīgs darbs, ne arī cieņa no vecākiem. Pat mūzikas grupas biedri viņu pametuši.
Darba meklējumi viņu saved kopā ar bijušo grupas biedru, kurš izlīdzas Braienam- iedod vienu tabletīti, kas viņam palīdzēs sakārtot domas un paveikt darbus. Tablete, izrādās, ieslēdz smadzenes darbošanos no ierastajiem ”maz procentiem” uz simtprocentīgu.
Tagad Braienam ir ne tikai perfekti strādājošs prāts, bet arī virkne problēmu, sākot ar tēva slimību, nenoskaidrotu slpkavību un FIB pakaļdzīšanos.

Sākumā bija filma Blakusparādības/ Limitless ar Bredliju Kūperu galvenajā lomā. Pēc tam (lasi- tagad) parādījās seriāls ar tādu pašu nosaukumu.

Taisnības labad gan jāsaka, ka vēl pirmāk bija grāmata, bet tas šoreiz nav tik būtiski.

Tad nu par seriālu. Faktiski tas ir stāsts no tās vietas, kur beidzās filma. Tikai ar citiem personāžiem. Tikai ekskluzīvais seriāla producents Bredlijs Kūpers (tas, kurš ir arī aktieris filmā) sevi atstājis seriālā. Ar to pašu personāžu, kas bija filmā- Edijs Mora. Ne galvenajā lomā, bet pirmajā sērijā ik pa laikam parādās (un parādīsies vēl nākamajās ar).

Tā nu jaunais cilvēks saņem savu tableti un viņš ne tikai perfekti izpilda sīko darbiņu bankā. Viņš vēl pamāca savu jauno priekšnieci, nosaka tēva slimības cēloni, atrod savu draugu nonāvētu (un tas ir tikai pirmais līķis) un vēl dabū skriet no FIB. Pamazām (tuvāk pie pirmās sērijas beigām)jau izgaismojas tas, kas mūs sagaidīs nākamajās sērijās un pārāk kritiski neskatoties- ir labs potenciāls.

Pirmā sērija bija vairāk kā tāda ieskriešanās- fiksi iepazīstināja ar personāžiem, tikpat fiksi sataisīja augsni nākamajām sērijām. Un vēl iepina iekšā NTZ barotāju (jūs jau nojaušat, kurš tas ir). Jo- no kā gan puika barosies ar šīm jaudīgajām tabletītēm?

Protams, vienmēr jau paliek iespēja, ka veidotāji pamanīsies sačakarēt arī no pieklājīgas filmas radušos seriālu, bet jācer, ka šoreiz no šīs pašas pieklājīgās filmas radīsies tikpat pieklājīgs seriāls.

Pagaidām neatradu informāciju, cik būs sērijas, bet piecas jau ir un skatīsimies kādas tās būs sanākušas.