Dažus gadus atpakaļ visnotaļ glīti sakārtoja ceļa posmu Jūrmalā no Kauguriem līdz Jaunķemeru krustojumam. Uzlika zīmes ”70”, gājēju pārejas (regulējamas), veloceļu, ietves, soliņus. Viss glīti un ērti- gājējiem savs ceļš, automašīnām savs un velosipēdistiem savs (pēdējie gan grēko un bieži izmanto Talsu šoseju, bet par to citreiz).

Nesen (laikam pagājušā gadā) šo ceļa posmu saraustīja- pirms regulējamām gājēju pārejām ielika zīmes ”50”. Nepietika, ka tur ir luksofori, pat papildus mirgojošs dzeltenais, kas labu brīdi iepriekš brīdina autovadītājus par gājēju nospiesto pogu, vēl izdomāja pirms pārejām ielikt stabus ar ”50”. Tagad jābrauc uz 70, tad jāmet nost uz 50, tad atkal jāceļ augšā uz 70, tad atkal jāmet nost un atkal jāceļ augšā. Un vienalga vai tur ir kāds gājējs, vai nē- zīmes paģēr braukt lēnāk.

Nepārprotiet, esmu par drošu satiksmi un skaidrs, ka pret gājējiem jābūt īpaši vērīgiem. Bet kādēļ jāsabojā labs ceļš, kur viss ir pārskatāms un vēl regulējams? Bezjēdzīga satiksmes raustīšana.

Kartē (augšējais attēls) var redzēt kā tagad izskatās tas ceļa posms (sākot no Jaunķemeru ceļa apļa). Pretējā virzienā, protams, tas pats (tik ritms otrādāk). Klāt vēl pieliku miglainas bildes no ”notikuma vietas” (virzienā no tā paša Jaunķemeru ceļa).

Un vēl- manuprāt, tā 201.zīme (pirmajā attēlā) jau no laika gala paģēr braukšanu ar 50 (apdzīvota vieta kā nekā) un vēl ielikt zīmi ”50” bija lieki. Jā, autovadītāji to (201.zīmi) iepriekš ne visai ievēroja, bet tā jau visur var iet līdz absurdam. 

Zīmju ”50” ielikšanu šajā ceļa posmā varu vērtēt tikai kā nevajadzīgu pārcenšanos. No drošības viedokļa tās ir bezjēdzīgas. No autosatiksmes puses tās vēl arī ir traucējošas.