Vakar tviterī bija manāma šūmēšanās par to, ka nu tik uz ceļiem būs ķēze- valdība nolēmusi, ka nu velosipēdistiem vairs nevajadzēs stumties pāri gājēju pārejām un viņi varēs tai droši braukt pāri.
Varēs, bet tikai ar vienu piebildi.

Vakar (27.12.2011.) Ministru Kabinets precizēja velosipēdu vadītāju jaunos pienākumus:

Velosipēdu vadītājiem būs atļauts šķērsot regulējamas gājēju pārejas braukšus, bet ar ātrumu, kas nepārsniedz gājēju pārvietošanās ātrumu. Līdz šim Ceļu satiksmes noteikumi paredzēja, ka velosipēdu vadītāji „zebru” drīkstēja šķērsot tikai ejot kājām. Braukšus šķērsot neregulējamas gājēju pārejas nedrīkstēs (tas nav atļauts arī pašlaik). Pēc šo grozījumu pieņemšanas norma par gājēju pāreju šķērsošanu gājēju pārvietošanās ātrumā attieksies arī uz personām, kas pārvietojas ar skrituļslidām, skrituļdēļiem u.tml. sporta vai atpūtas inventāru.

Gribētu vērst visu satraukto prātu īpašniekus uz augstākminētās rindkopas atslēgas vārdiem – būs atļauts šķērsot regulējamas gājēju pārejas braukšus.
Tā kā nevajag satraukties tiem autovadītājiem, kuri jau sāk murgos skatīt, ka nupat tik sāksies jauns stresa veids uz ielām. Kā arī nevajag no priekiem uzrotīt bikses tiem velosipēdistiem, kuri domā, ka nu savs dzelzs rumaks nebūs jāpamet tāda sīkuma dēļ, kā ”zebras” šķērsošana.

Viss ir gaužām vienkārši, tāpēc nepārprotiet šos jaunumus. Pa lielam jau nekas nemainās, vismaz no autovadītāju skatpunkta, jo tagad uz zebras būs draudzīgāk jāsadzīvo velosipēdistiem ar gājējiem. Kamēr viņi sadzīvos, tikmēr autovadītāji gaida savu kārtu pie regulējamas gājēju pārejas.

Un jā- tas ir būtiski, jo pašam ir nācies piedzīvot, ka velosipēdists gandrīz palīda zem kapota tikai tāpēc vien, ka izdomāja sev pieķirt priekšroku un braukt pāri ”zebrai”.