Kāds pusgads jau ir pagājis un tikai tagad varu pielikt punktu stāstam, kas iesākās jaucot šķūnīti. Gari un plaši neatstāstīšu- vien atgādināšu, ka pēc šķūnīša nojaukšanas tika uzieta pistole. Un kā pienākas šādos gadījumos, tika informēta policija.
Plašāku aprakstu var lasīt stāsta pirmajā daļā- Pistole. Vai arī otrajā daļā (Pistole 2, jeb saruna ar policiju) kā arī nobeigumā (Pistole. Stāsta nobeigums).

Kā jau nobeiguma daļā minēju- kaut kas palicis epilogam.
Un epilogam palika kaut kad vasaras beigās atsūtītais paziņojums, ka pret mani ir ierosināta krimināllieta. Vai arī es figurēju krimināllietā. Precīzi neatceros, bet kā sazvanot inspektoru, uzzināju- tā ir neatņemama procedūras sastāvdaļa. Īsāk sakot- tā vajag. Ekspertīze parādīšos vai krimināllieta tiks turpināta vai slēgta.
Tikai tā sajūta, atverot aploksni un izlasot, ka esi iepīts krimiķī, ne tuvu nav patīkama.

Šodien zvanīja tas pats inspektors un teica, ka viss ir beidzies- ekspertīze ir atzinusi, ka mana atrastā pistole ir Browning un šaušanai nederīgs. Līdz ar to arī krimināllieta ir slēgta.

Tas nederīgais šaujamais tagad nodots glabāties kaut kādā tur policijas īpašā glabātuvē (atvainojos, bet neatceros precīzi, kas tā bija par iestādi) un, ja nu man dikti tas šaujamais kārojoties, tad jāraksta papīrs, lai atdod man manu atradumu.
Jau uzreiz inspektorm pateicu, ka man tas nederīgais šaujamais nekārojas itin nemaz un, lai viss paliek kā ir.

Vienīgais, kas man nedaudz kremt ir tas, ka nepamat sajūta, ka esmu nelietderīgi aizņēmis policistu laiku un darbu. Viņi sešus mēnešus (tiešām, ko tur varēja sešus mēnešus sadarīt?) ņemās ap vienu štruntu, kas jau uz aci bija nosakāms, ka šaut nav spējīgs (ok, ok- labs meistars var atdzīvināt arī ne vienu vien lūzni).

Protams, kā jau minēju iepriekšējos rakstos- likums ir tāds, ka atradums IR jāpiesaka policijā un norakšana mežmalas grāvī noteikti būtu daudz ātrāka un lētāka padarīšana nekā policijas saukšana, bet… nekad jau nevar zināt kas ir aiz nākamā dzīves līkuma.
Tagad likums no manas puses ir godīgi ievērots un varu gaidīt pēdējo vēsti no policijas- atsūtīs oficiālu vēstuli ar visu nepieciešamo (un droši vien neinteresanto) tekstu.

Kā rīkošos pie nākamā iespējamā atraduma? Droši vien tieši tāpat.