Atdevu savu auto servisā un tālāk devos ar sabiedrisko. Tā kā ikdienā man šāds ”prieks” neķer, tad man katrs brauciens ir kā piedzīvojums ar kuru taisni vai prasās padalīties blogā.

Šoreiz sabiedriskajā busā biju nejaušs klausītājs divu pensionētu kundzīšu sarunai. Kamēr acis grāmatā, tikmēr ausis palaistas savā vaļā un klausās ko grib.
Visai sarunai līdzi nesekoju, bet viens fragments ausī iekrita. Proti, viena tante brauc uz veikalu. Uz Kauguriem. Neko jau nevajagot, tikai kefīru. Vienu. Un kāpēc gan neaizbraukt uz otru Jūrmalas galu (no Dzintariem) pēc viena kefīra!

Es saprotu- bezmaksas brauciens. Kad gribu, tad braucu. Kur gribu, tur braucu. Tagad (vasarā) skolnieki izbauda brīvlaiku. Varbūt arī lielais vairums darbaļaužu izbauda atvaļinājumus un sabiedriskajā transportā īsti nevar just tās aizšaus-caur-Jūrmalu-pēc-viena-kefīra tantes.

Bet tomēr. Tomēr man neliekas, ka šāds modelis (bezmaksas braucieni) ir prātīgs. Ne jau tikai no ekonomiskā viedokļa. Tas jau iet uz izšķērdības un izlaidības pusi. Varbūt būtu laiks ieviest noteiktu skaitu bezmaksas braucienus, kurus pašvaldība uzsauc bez maksas? Par pārējiem (ja neiekļaujas skaitā) cilvēks maksā pats pilnu cenu? Tā, lai cilvēki rēķinātu arī to, kas ir bezmaksas.