Kā jau pie vakardienas podkāsta solīju, arī šodien maza saruna.
Šodienas temats- LMT un tā mobilais internets.

Sarunas ilgums ir kādas desmit minūtes un sarunā ar skolotāju (bija man tāda sajūta, ka esmu skolā un man borē jauno vielu) padevos un piekritu LMT mobilā interneta testam uz 14 dienām. Ja ne kā savādāk, tad vismaz man būs priekšstats par šo viņu pakalpojumu.

Saruna kā parasti- es uzdodu visādus muļķīgus jautājumus un tante mēģina rast uz tiem atbildi, pie reizes cītīgi spiež uz pakalpojuma iebarošanu.
Uz beigām man sanāca viens aizberamais jautājums- par līgumsodu. Vēlāk viņa atzvanīja un pateica, ka līgumsods (ja ātrāk laužu līgumu) ir Ls1,20 par mēnesi (šo sarunu nepievienoju).
No sākuma tante dzelžaini saka, ka no lielāka uz mazāku tarifu pāriet nespīd, bet uz beigām jau saka, ka sarunāt var visu ko. Konsekvences trūkums…

No sarunām ar Viasat, man interesēja vai un kā tiks mainīta mēnešu maksa, bet tante tik dzelžaini (Šlesers teiktu- CIETI) pateica, ka LMT nemainīs, ka sabijos. Sabijos un mēģināju atrast kaut kur informāciju par LMT mobilā interneta līgumu. Neatradu.
Atradu vien failu ar izmēģinājuma noteikumiem (izvilku vienu punktu):

6. Ja Modems netiek atdots atpakaļ atbilstoši iepriekš minētajiem nosacījumiem līdz 201__.gada ___.____________ (ieskaitot), Klienta saistības paliek spēkā pilnā apjomā saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem.

Pagaidām jūtos nedaudz apjucis, bet izskatās, ka es dabūšu līgumu uz 24 mēnešiem nevis vienkāršu izmēģinājuma testeri.

No sarunas es sapratu, ka esmu piefiksēts kā potenciālais klients, kuram ir interese par mobilo internetu un pozitīvā rezultātā es būtu gatavs parakstīt papīrus uz 12 vai 24 mēnešiem.

Šobrīd man ir sajūta, ka esmu jau pieskaitīts (kā teiktu kazalēns, kurš mācēja skaitīt līdz 10) un mani Lielupes Rimi gaida līgums. Un tās superpuper bonusā ieliktās 14 izmēģinājuma dienas ir nekas cits kā likumā/noteikumos minētās patērētāja tiesības atgriezt preci 14 dienu laikā.

Laikam jānoklausās vēlreiz paša saruna. Varbūt es kļūdos.

P.S.
Šodien jau zvanīja no LMT Jūrmalas pārstāvniecības un teica, ka paka mani gaida.