Nejauši trāpījos uz rakstu ”CSDD pagarinās autovadītāju eksāmena laiku”. Protams, pats raksts nav tik apgalvojošs, jo rakstā ir minēts, ka CSDD to vēl tikai plāno. Tāpat kā plāno palielināt sodus. Par pēdējo es tā kā piekrītu. Bet par to pirmo gan atļaušos nepiekrist.

Saprotams, ka šajā iestādē ir gudri prāti, kuri prāto un analizē balstoties uz visādiem skaitļiem un faktiem. Un viņiem noteikti ir pamats šādiem plāniem- pagarināt eksāmenu laiku. Tā kā man šādu ciparu nav, tad es atļaušos tikai izteikt savu necili subjektīvo viedokli.

Proti, es īsti neredzu jēgu vispār tādai lietai kā vadīšanas eksāmenam. Saprotams, ka vajag kaut kādu pārbaudi, lai saprastu vai konkrēto indivīdu var laist uz ceļa vai labāk atstāt kājniekos.

Bet, manuprāt, nekas jau diži nemainītos, ja tāda braukšanas eksāmena vispār nebūtu.

Ne jau kādā autoskolā māca braukt dzērumā vai apstāties zem zīmes. Vai csdd eksāmenā atstāj neievērotu pārbraukšanu pār sarkano vai ātruma pārsniegšanu par daždesmit kilometriem stundā.
Nē, ja konkrētam indivīdam ir šādas īpašības, tad tās parādās jau pēc vadītāja apliecības iegūšanas. Un nevienam viņš par to agrāk nebija teicis un rādījis.

Nobrauca viņš eksāmenā tās 25 minūtes godīgi, nobrauks arī 40 minūtes tikpat godīgi. Ja vajadzēs, nobrauks arī stundu. Ne jau eksāmenā pavadītais laiks būs tas, kas topošajam autovadītājam ļaus kļūt par labu un priekšzīmīgu šoferi. Drīzāk tās būs papildus 15 minūtes, kurās sanervozējušam eksāmena licējam ļaus pielaist kādu liktenīgu kļūdu. Un gaidīt viņu uz eksāmenu atkārtoti.