Arī novembra mēnesis mums sola daudz jauku filmu, kuras būtu vērts noskatīties. Ja ne noskatīties, tad vismaz zināt, ka šādas filmas ir iznākušas un gaida savus skatītājus.
Ar iepriekšējo mēnešu topiem var iepazīties šeit- septembra top 10 un oktobra top 10.
10.The box
Filma piesaistīja ar divām lietām- mistisko nokrāsu un Kameronu Diazu šausmeņtrileru žanrā. Pašam interesanti, vai Diaza beidzot būs spējīga manās acīs nopelnīt kādu plusiņu.

9.Bad Lieutenant
Lai arī filmas ar Nikolasu Keidžu pēdējā laikā ir mazliet…khm.. tādas nekādas, bet šī izskatās, ka ir jāņem vērā. Galu galā- Venēcijas kinofestivālā arī bija ievērota (režisors).

8.Пассажирка
Vēsturiska kostīmfilma par romantiku uz kara kauģa. Un ja vēl pie stūres ir režisors, iekš kura CV ir filma ”9.rota”, tad jānoskatās obligāti.

7.Where the Wild Things Are
Tā kā topos esmu nolēmis iekļaut vismaz vienu multeni, tad šoreiz nevar taisīt izņēmumu. Gluži multene nav, bet tuvu tam- ģimeniska piedzīvojumu filmiņa par pāraugušiem trollīšiem muminiem.

6.2012
Kārtējo reizi pasaule jāsūta bojā. Šoreiz Rolands Emeriks kārtējo reizi mēģinās parādīt kurš ir labākais bojāejas sūtītājs. Vēl it kā tauta runā, ka šis pats režisors plāno drīzumā ķerties pie šāda paša nosaukuma un tipa seriāla- būs mums iespēja arī ilglaicīgāk izbaudīt kā Zeme mirst.

5.Law abiding citizen
Ja tiesu vara nestrādā kā vajag, tad pašam jāķeras pie lietas… un pie šprices… un pie lāpstas… un gala beigās izskatās, ka nedaudz redzētais sižets tiks pasniegts uz nospodrinātas paplātes un pavisam jaunos traukos. Ceru, ka saturs nebūs pārvārīts. Ļoti ceru.

4.The Road
Vēl viena filma ar un par globālo kataklizmu un jautājumu- ko darīt pēc apokalipses? Spēcīgs aktieru ansamblis un nominācija Venēcijas kinofestivālā sola labi pavadītu laiku.

3.Царь
Krieviem ir interesanta un piedzīvojumiem bagāta vēsture un izsenis ir bijuši labi kinodarbi par to. Arī šī filma par Ivanu Bargo izskatās, ka būs vērā ņemama. Un ja vēl filmā vienā no galvenajām lomām ir cienījamais Oļegs Jankovskis (šī gada 20.maijā nomira, bet paspēja piedalīties divās filmās- Cars un Anna Kareņina), tad vērā ņemamais tiek pareizināts ar divi.

2.Dorian Gray
Lielbritānijas kino, kas uzņemts pēc Oskara Vailda stāsta motīva. Neticu, ka rezultāts būs slikts.

1.Seraphine
Te laikam iederētos latviešu kino citāts- Franči, es ģībstu! Lai arī filma savu pirmizrādi jau piedzīvoja gadu atpakaļ, tā nebija vēl nonākusi manā redzeslokā. Pa šo laiku savākusi ievērojamu balvu bagāžu, tā tikai nostiprina pārliecību, ka zemāk par pirmo vietu to šomēnes likt nedrīkst.