tornisi

Līdz šim, iebraucot Jūrmalā no Rīgas puses, varēja redzēt trīs ātruma ierobežojošās zīmes- 90, 70 un beigās vēl 50. Tagad ir palikušas vien 90 un 70. Zīmes ”50” vietā tagad ir ”tornīši”.
It kā jau nekas nemainās (ātruma ierobežošanas ziņā). Protams, ja vien autovadītājs šo zīmi pamana un nedomā tālāk braukt ar tādu pašu ātrumu kādu redzēja pēdējā zīmē (t.i.- 70). Nav jau noslēpums, ka pie mums maz ir šoferīšu, kuri piedalās satiksmē un pamana tur kādas izmaiņas. Pārsvarā ir tādi, kuri dodas no punkta A uz B un savus refleksus pielāgojuši attiecīgajam maršrutam.

Būtu interesanti redzēt vai un kā šoferi pielāgojās šai zīmei, šajā vietā. Vai arī kā šo izmaiņu, mīļuprāt, izmantoja ceļmalās gaidošie maksas konsultanti formās. Nez kāpēc pirmā doma bija, ka nu lielais vairums iedomāsies, ka pilsētā tagad varēs iebraukt tikpat ātri kā izbraukt (izbraucot, pirms tilta ir zīme 70) un sāksies mērena rīvēšanas starp zīmi pamanījušiem + sapratušiem un tādiem, kuriem refleksi vēl nenostrādāja.
Bet var jau būt, ka vienkārši esmu pārāk sliktās iedomās par vietējiem autobraucējiem (nez kāpēc?) un dzīvē viss ir daudz rožaināk un pūkaināk.
Nē, es negribu teikt, ka jāliek papildus plakāti un jāatstāj vēl arī zīme ”50”. Gan jau, ka gudrie satiksmes prāti visu ir izskaitļojuši (lētāk, pareizāk, uzskatāmāk, drošāk, …). Te vienkārši tikai tādas pārdomas un galvā ieskrējuši minējumi.