Stāsts ir sekojošs- es pats uzprasījos uz reklāmu. Vienkārši ņēmu un jautāju- Vai ir vēlēšanās ievietot interneta vietnē teicieni.lv reklāmu? Bezmaksas! Bez naudas, bez saistībām un īpašiem noteikumiem. Vienkārši gribēju palīdzēt ar nelielu reklāmiņu. Nejautāju visiem pēc kārtas, tikai dažām grāmatu izdevniecībām (pirmajā reizē aizsūtīju ziņu piecām izdevniecībām). Jo, pirmkārt: man patīk lasīt grāmatas; otrkārt: žēl grāmatu izdevējus šajos grūtajos laikos; treškārt: teicieniem piestāvētu grāmatu reklāmas.

No pirmā etapa man atsaucās divas izdevniecības, no kurām viena jau atrodas teicieni.lv sānu malā. Pāris epasti, pāris tālruņa zvani un lieta ir nokārtota- izdevniecība ”Pētergailis” nosūtīja pāris bildes, kuras uz maiņu ielikšu jau pieminētajā sānu malā. Ceru, ka ar otru izdevniecību arī viss nokārtosies (nelielas aizķeršanās ar epastiem- nesūta, bet met tik kļūdu paziņojumus. Nekas, vēl ir arī tālruņi). No pārējām pagaidām klusums.

It kā viss, bet vajadzētu nelielu piebildi pie sadarbības ar izdevniecību ”Pētergailis”. Kundze, otrā klausules galā bija tik priecīga par šādu bezmaksas reklamēšanos, ka pieteica man izvēlēties vienu no viņu izdevniecības grāmatām, kā pateicību. Tā kā man bija doma par bezmaksas palīdzību, tad īsti negribējās pieņemt šo pateicību. Tā īsti neteicu ne ”jā” ne ”nē”. Bet tā kā nākamajā epastā kundze man piekodināja, ka priekšlikums par grāmatas izvēli paliek spēkā, tad sapratu, ka atteikt būtu nepieklājīgi. Pieņēmu viņas priekšlikumu ar nosacījumu, ka es savā blogā šo grāmatu aprakstīšu. Tā teikt- mans subjektīvi objektīvais skatījums uz šo literāro darbu. Bārters- raksts pret (vai arī jāsaka ”par”?) grāmatu.

Mēģināju ātri izskriet viņu grāmatu piedāvājumam (parastās grāmatnīcās ”ātri” man ir vismaz viena stunda. Internetā sanāca ātrāk) , lai ieraudzītu, kura būtu tā grāmata. Pēc ceturtās grāmatas piefiksēšanas sapratu, ka izvēle ir pārāk sarežģīta (bija no kā izvēlēties), tāpēc ņēmu vieglāko ceļu- pateicu, ka tur ir gana daudz grāmatas, lai vienkārši izvēlētos, jo gan šī ir laba, gan tā, gan šī, gan arī šī, tāpēc- kuru man dos, ar to būšu mierā. Piešķīra man visas četras…

Rezultātā mans grāmatplaukts tika papildināts par četrām grāmatām, kuras tuvākajās dienās pa vienai izlasīšu un arī aprakstīšu. Nolikšu malā ”Disidenta nāve”, kuru lasu šobrīd un skatīšos kādi ir jaunākie mana grāmatplaukta iemītnieki.

Neskaitot to, ka es tiku pie grāmatām un ”Pētergailis” pie reklāmas, ir vēl viens pluss- varbūt ar šo sadarbību es nedaudz notrausīšu putekļus no savā blogā esošās grāmatu sadaļas un ienesīšu kādu svaigu rakstu arī šajā bloga kategorijā.

Lai nepaliktu vēl kas nepateikts, tad mēģināšu uztaisīt vēl kādu piebildi- nezinu kā tas izvērsīsies, bet telefonsarunā es ieminējos par to, ka internetā mīt diezgan daudz blogi, kuri varbūt šādi varētu nedaudz palīdzēt (ceru, ka tie padsmit blogeri, kuru interneta adreses es norādīju šai izdevniecībai, neļaunosies)- vai nu ar reklāmu, vai ar grāmatu apskatiem, vai ar kādu reklāmrakstu. Runājot par grāmatu apskatiem- kundzei no izdevniecības šī doma ieinteresēja un varbūt, ka kādam lasītmīlošam blogerim izdosies kāda sadarbība. Nezinu kā citiem blogeriem ar reklāmrakstiem, bet es no šīs formas pagaidām atturos. Pašam nav īstas ticības par tur pausto un kur nu vēl tādu likšu savā blogā. Ja kādam bloga īpašniekam epastā iekrīt kāds paziņojums no izdevniecības ”Pētergailis”, tad visas pretenzijas pie manis :)

Tāda lūk sadarbība man iesākās- sākās kā iespēja bezmaksas reklamēties un turpinājās, kā iespēja aprakstīt grāmatas. Pagaidām nezinu kā tas beigsies :)