Uzreiz brīdināšu blograkstu nīdējus- šis būs ieraksts par un ap blogu. Tā, ka ja negribat lieki kreņķēties, tad labāk nevajag sevi mocīt. Visiem pārējiem varu teikt, ka šajā rakstā mēģināšu savilkt galus par bloga pārmaiņām un esošo situāciju- būs gan izmantoto spraudņu saraksts, gan jaunā tēma, gan cita [ne]interesanta informācija.

Sākšu ar jauno tēmu- kā jau iepriekš minēju, pēc pāriešanas uz pēdējo (tobrīd) versiju 2.5.1 mana līdzšinējā tēma pateica, ka ar tik jaunu versiju tā vairs nedraudzējas. Steigā tika piemeklēti pāris varianti un vienu no tiem noriskēju uzlikt uzreiz kā publiski aplūkojamu. Liels paldies BOB tēmai, jo pagaidām šis variants apmierina. Ceru, ka lasītājiem arī iet pie sirds.

Arī labu tēmu var uztaisīt par vēl labāku un šiem mērķiem labi kalpo wordpress spraudņi. Man tādu ir saštepsēlēti diezgan daudz, tāpēc mēģināšu katram dot tikai nelielu aprakstiņu. Tā teikt, ja nu kādam kāds spraudnis interesēs, tad jau varēs izplūst par katru garākās debatēs.

Admin theme preview– iespējams pārbaudīt un pielāgot tēmu pirms to publicē saviem apmeklētājiem.

Brian latest comments– parāda pēdējos komentārus. Piemēru var redzēt bloga labajā malā zem virsraksta ‘’komentāri’’.

FLV embed– flash video attēlošanai blogā

Full feed– Padod pilnu tekstu jūsu lasītājiem, kuri izmanto RSS. Lai arī priekš wp 2.5 tas vairs neesot vajadzīgs, man tas ir saglabājies (inerce…).

Picasa photos– attēlo bildes no picasa foto galerijas.

Podpress– bij man uznākusi vēlme parunāties, tāpēc bija vajadzīgs kāds podkāsta spraudnis. Kazi, vēl var uznākt :)

Sideblog– spraudnis, kas ļauj blogā ievietot mazus pierakstiņus un tos nodalīt no bloga kopējiem ierakstiem (arī RSS). Piemēru var redzēt bloga labajā augšējā stūrī, kur vīd uzraksts ‘’sentences’’. Principā tādi pat raksti ar tādām pat iespējām tos komentēt.

SRG clean archives– var smuki novietot bloga arhīvu vienā lapā, kur var redzēt gan rakstus pa mēnešiem, gan komentāru skaitu pie tiem.

Wp contactform– vienkārša forma, ar kuru lasītājs var sazināties ar bloga autoru.

Wp pagenavi– spraudnis, kas ļauj bloga ierakstus sadalīt pa lapām, lai nav jāspiež ‘’iepriekšējie ieraksti’’ utml. Pagaidām es saglabāju blogā abas iespējas. Redzami darbībā bloga apakšējā daļā.

Wp polls– balsošanas un aptauju spraudnis. Piemērs ir tepat bloga labajā apakšējā malā un iepriekšējie balsojumi tiek parādīti aptauju arhīvā.

Wp movie ratings– ja tiek aprakstītas un vērtētas filmas (pieļauju domu, ka noderētu arī kam citam, piemēram, grāmatām), tad šis ir noderīgs rīks. Piemēru var redzēt kino lapā.

Vēl ir pāris spraudņi, par kuru pielietošanu šajā tēmā nevaru izšķirties, tāpēc pagaidām laikam nav vērts tos pieminēt.

Tā kā nevaru ne atrast vietu, ne piemeklēt kādu RSS ikonu, tad nolēmu ievietot savu feedburner skaitīkli. Tik nedaudz nomainīju tekstu, lai skan latviskāk (no rīderiem uz draugiem). Pagaidām priecājos par 84 draugiem (liels paldies Jums!). Ceru, ka nelieku viņiem vilties un neesmu nostumts viņu lasīkļos tuvu pie miskastes.

Vēl bloga labajā malā ir vieta noderīgām saitēm- mēģināšu pamazām to papildināt ar sev un varbūt lasītājiem noderīgām vietnēm.

Tas laikam īsos vilcienos/garos tramvajos arī viss par izmaiņām. Šobrīd mērķis ir pabeigt tulkošanas darbus (ik pa brīdim uzpeld tādas vietas) un sakārtot to, kas nav īsti kārtībā.